Haşdi Şabi Suriye'ye gidiyor!

Haşdi Şabi Suriye'ye gidiyor!

İran destekli Iraklı milis gücü Haşdi Şabi'nin içindeki en güçlü gruplardan Kata'ib Hizbullah, Suriye ordusunun sınır kasabası Elbu Kemal'deki IŞİD operasyonuna destek vereceklerini açıkladı.

Irak’ta IŞİD’le mücadele amacıyla kurulan ve insan hakları ihlalleriyle tartışma yaratan milis gücü Haşdi Şabi, Suriye ordusunun Irak sınırındaki Elbu Kemal’de düzenleyeceği IŞİD operasyonuna kendilerinin de katılacağını açıkladı. Haşdi Şabi içindeki en güçlü gruplardan biri olan İran destekli Kata’ib Hizbullah, IŞİD kontrolündeki sınır kasabası Elbu Kemal’e yönelik operasyon için sınırın Suriye tarafına geçeceklerini duyurdu. Açıklama, Elbu Kemal’in tam karşısında, sınırın Irak tarafında bulunan El Kaim kasabasının Irak ordusu ile Haşdi Şabi tarafından IŞİD’den temizlenmesi sonrasında geldi.

Kata’ib Hizbullah’ın sözcüsü Cafer Hüseyni, Lübnan kanalı El Mayadin’e açıklamasında, “Elbu Kemal El Kaim’deki Irak güçlerinin atış menzili dahilinde. Elbu Kemal sınırında bizim güçlerimizin bulunması, IŞİD’le mücadelede yeni bir cephe açılacağı anlamına geliyor” dedi.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi, sınırın kendi taraflarında bulunan El Kaim’i IŞİD’den aldıklarını dün duyurmuştu. Suriye ordusunun, El Kaim’in karşısındaki Elbu Kemal’e doğru ilerleyişi ise sürüyor.