Hawking'in sesi uzaya gönderilecek!

Hawking'in sesi uzaya gönderilecek!

14 Mart’ta hayatını kaybeden Stephen Hawking için bugün Londra'da bir tören düzenlenecek. Hawking'in külleri İngiliz biliminsanları Isaac Newton ile Charles Darwin'in yanına gömülecek; sesi de barış ve umut mesajı olarak Avrupa Uzay Ajansı tarafından uzaya gönderilecek.

Astrofizik alanındaki çalışmalarıyla 21’inci yüzyılın en tanınan biliminsanlarından olan Stephen Hawking’in sesi uzaya gönderilecek. Hawking’in kızı, babasının sesinin barış ve umut mesajı vermek üzere uzaya gönderileceğini açıkladı.

14 Mart’ta hayatını kaybeden Hawking için bugün Londra’daki Westminster Abbey’de bir tören düzenlenecek. Hawking’in külleri bu törende, İngiliz biliminsanları Isaac Newton ile Charles Darwin’in mezarlarının arasına gömülecek.

EN YAKIN KARA DELİĞE DOĞRU GÖNDERİLECEK

Aynı zamanda, Avrupa Uzay Ajansı da Hawking’in meşhur robotik sesini uzaya gönderecek. Ünlü fizikçinin kızı Lucy Hawking, “Yayın, Dünya’ya en yakın kara delik olan 1A 0620-00’a doğru yapılacak. Barış, umut, birlik ve hepimizin bu gezegende birlikte yaşamamız gerektiğine dair bir mesaj olacak” dedi.