Hillary Clinton: Yenemiyorsan, onlara katıl

Hillary Clinton: Yenemiyorsan, onlara katıl

ABD'de eski başkan adayı Hillary Clinton, mezunu olduğu Yale Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada seçimlerde zafer kazanan rakibi ABD Başkanı Donald Trump'ı ‘iğneledi.' Okulun geleneksel abartılı şapka takma geleneği nedeniyle törende Rusların kürklü ve kulakları kapatan şapkası uşankayı takan Clinton "Madem yenemiyorsun, bari onlara katıl" dedi.

ABD'de 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı ve Trump'a karşı mağlup olan Clinton, Yale Üniversitesi'nin mezuniyetten önce yapılan ‘Class Day' (Sınıf Günü) törenine katıldı. Törende öğrencilerin abartılı şapka takma geleneğine uyan Clinton, konuşmasında kendisinin de yanına bir şapka getirdiğini söyledi.

Alkışlar ve kahkahalar eşliğinde Rus şapkası uşankayı çıkaran Clinton "Bir Rus şapkası… Bakın. Yani… Madem yenemiyorsun, bari onlara katıl" ifadelerini kullandı.

Clinton bu sözlerle özel savcı Robert Mueller'in Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair yürüttüğü soruşturmaya ve rakibi Trump'ın Rusya ile ilişkisi olduğu iddialarına atıfta bulundu.

‘HALA SEÇİMLERİ DÜŞÜNÜYORUM'

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Yale Üniversitesi mezunu Clinton, seçimlerdeki mağlubiyetinden de bahsetti.

Clinton "Seçim konusunu hala geride bırakamadım. Hala 2016 seçimlerini düşünüyorum. Yaptığım yanlışlar nedeniyle pişmanlık duyuyorum. Ancak ABD tarihindeki bu tuhaf ve vahşice seçimlerde olanları anlamanın gelecekte demokrasimizi korumamızda yardım edeceğini düşünüyorum" dedi.

ABD'de Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddia ediliyor. Moskova ise bu iddiaları ‘absürt' olarak niteleyerek reddediyor. Seçim kampanyası sırasında Rusya ile işbirliği yaptığı iddia edilen Trump da bir yıldır soruşturma altında ve bu soruşturmayı ‘cadı avı' olarak nitelendiriyor.