'Hindiler Trump'a teşekkür etmeyi sakın unutmasın'

'Hindiler Trump'a teşekkür etmeyi sakın unutmasın'

ABD Başkanı geleneksel olarak Şükran Günü'nde affedeceği hindiler için lüks bir otelde oda tuttu. Trump kendisine teşekkür edilmemesine kızmasıyla gündem olduğundan, sosyal medyada teşekkür etmeyi unutan hindinin canlı yayında kafasının uçurulacağı esprileri yapıldı.

Şükran Günü menüsünde ana yemek olan hindilerin en az birinin ABD Başkanı tarafından hayatının bağışlanması geleneğini bu yıl ilk kez icra edecek olan Donald Trump'ın, bunun için Minneapolis'ten yollanan hindileri lüks bir otele yerleştirdiği haberi gündem oldu. Papyon ve Kravat isimli iki hindi için Washington'da Beaux Art mimari stilinin en güzel örneklerinden biri olan Willard Otel'de oda tutulması, hindilerin odada volta atıp yatakların üzerine tünemesine ait olduğu söylenen görüntülerin paylaşılması, esprileri beraberinde getirdi.

ONLARI CEZAEVİNDE BIRAKMALIYDIM'

Sosyal medyada hindiler Trump'a dikkat etmeleri için uyarıldı. Çin'de hapse atılan üç genç basketbolcunun Devlet Başkanı Şi Cinping'le görüşerek serbest bırakılmasını sağlayan ABD Başkanı, gençlerden birinin babasının Trump'ın bu jestiyle övünerek şov yaptığını ima etmesi üzerine küplere binmişti. Haftasonunda ''Onları cezaevinde bırakmalıydım'' diye tweetleyen Trump hakkında dün sosyal medya kullanıcıları şöyle mesajlar paylaştı: ''Danışmanları affı iptal etmesin diye en müteşekkir hindiyi arıyor'', ''Önce hindileri affedecek sonra da 14 saat boyunca 'bana doğru düzgün teşekkür etmediniz' diye bağıracak'', ''Hindiler kendilerini affettiği için teşekkür etmezse fena olur'', ''Hindi teşekkür etmezse canlı yayında kafasını uçuracak'', ''…İçini doldurun diyecek''…

Trump'ın hindilerden birine Hillary Clinton adını verip afiyetle yemesini tavsiye edenler de oldu.