Hindistan'daki toplu ölümde ilginç detaylar ortaya çıktı

Hindistan'daki toplu ölümde ilginç detaylar ortaya çıktı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir evde aynı aileden 11 kişinin ölümünü araştıran polis, güvenlik kamerası kayıtlarının toplu intihar olasılığını güçlendirdiğini açıkladı.

Polis, güvenlik kamerası görüntülerinde aile üyelerinin başkenti kuzeyindeki orta halli insanların yaşadığı mahalledeki evlerine kablolar ve tabureler taşırken görüldüğünü belirtti.

Yapılan otopsi aynı aileden 11 kişinin asılarak öldüklerini doğrulamıştı. 

CİNAYET İHTİMALİ DE HENÜZ DIŞLANMADI

BBC'ye açıklama yapan polis yetkilieri görüntülere rağmen cinayet ihtimalini henüz dışlamadıklarını ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Zira hala yanıtlanmayan sorular bulunuyor.

11 kişinin asılmış haldeki cesetlerinin elleri arkalarında bağlı olarak ayrıca gözleri ve ağızlarının kumaşlarla kapatılmış şekilde bulunduğu açıklanmıştı. İntihar etmeleri halinde bunu nasıl başardıkları gizemini koruyor.

Cesetlerin bulunmasının ardından soruşturmacılar evde 'toplu intiharla alakalı spiritüel ve mistik uygulamalar hakkında bazı notların' bulunduğunu da aktarmıştı.

Ölen 11 kişi Bhatia ailesindendi. 75 yaşınddaki Narayan Devi adlı kadın, onun kızı ve iki oğlu, oğullarının eşleri ve yaşları 33 ila 15 arasında değişen 5 torunu ölmüştü.

Komşuları aileyi 'dini inançlarına bağlı, mutlu ve hali vakti yerinde' diye tarif etmişti.

EVDE 11 ADET GÜNLÜK BULUNDU

Evde 11 adet günlük bulan polis bunların Narayan Devi'nin oğullarından Lalit Bhatia'ya ait olduğunu düşünüyor.

Polis Lalit'in  '2008'de ölen babasının ruhunun bedenini ele geçirdiği' inancını taşıdığından da şüpheleniyor. 

Soruşturmayı yütüren polislerden biri yaptığı açıklamada " Günlüklerden birinde bulunan bir notta bulunan ve doğaüstü güçlerin araya girip onları kurtaracağı inancını ima eden ifadeler ailenin kendilerini asmasına yol açmış olabilir" dedi.