Hindistan'dan Pakistan'a hava saldırısı!

Hindistan'dan Pakistan'a hava saldırısı!

Hindistan, 40 kişinin öldüğü saldırının ardından Pakistan'a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda militan kamplarının vurulduğu öne sürüldü.

Hindistan Tarım Bakanı Gajendra Singh Shekhawat sosyal medya hesabından Hint hava kuvvetlerinin Pakistan'ın içerisine operasyon yaptığını duyurdu. Shekhawat, hava kuvvetlerinin sabah saatlerinde sınırı geçerek terör kamplarını vurduğunu ve yerle bir ettiğini duyurdu.

Euronews'te her alan habere görePakistan Ordusu da Hint hava kuvvetlerinin topraklarına girerek hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Keşmir'de geçen hafta düzenlenen ve 40'tan fazla Hint askerinin öldüğü bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Uygun bir karşılık vereceğiz. Komşumuzun bizi istikrarsızlaştırmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilim, 14 Şubat'ta Keşmir'de yaşanan saldırıyla yeniden tırmanmıştı. Hindistan saldırganların Pakistan tarafından desteklendiğini iddia etmişti. Pakistan ise bu iddiaları reddetmiş ve saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.