Hollanda aylık 37 bin TL'den başlayan maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar ve meslekler!

Hollanda aylık 37 bin TL'den başlayan maaşla işçi arıyor! İşte aranan şartlar ve meslekler!

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında olan Hollanda aylık 37 bin TL'den başlayan maaşlar ile işçi arıyor. Her ülkeden olduğu gibi ülkemizden de gerekli şartları sağlayanlar Hollanda’da çalışabilecek.

Avrupa'nın zengin ülkeleri arasında parmakla gösterilen ülkelerden Hollanda, yurtdışından işçi alımı için düğmeye bastı. Hollanda hükümeti ülkede yaşanan işçi sorununu gidermek için çeşitli meslek gruplarında çalışacak işçi arıyor.

amsterdam-canal-tour-boats.jpg

HOLLANDA'DA HANGİ SEKTÖRLERDE İŞÇİ ARIYOR?

Yurtdışı işçi alımı için harekete geçen Hollanda hükümeti şoför, vale, inşaat mühendisi, çiftçi, gökbilimci, emniyet görevlisi ve bekçilik alanlarında çalışmak üzere 353 personel alımı yapacak. Dünyanın dört bir yanından işçi alımı yapacak olan ülkeye, Türkiye'den de ilgi yoğun oldu.

Peki, Hollanda'da çalışmak için ne yapılması gerekiyor?

dutch-people.jpg

HOLLANDA'DA ÇALIŞMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türk vatandaşları, Hollanda'da çalışmak için hazırladıkları özgeçmişleri ve hangi alanda iş başvurusu yapacaksa, işçi alımı yapılan Hollanda sitelerine doğrudan gönderebilecek.

Öte yandan iş başvurusu kabul edilenlerin Hollanda çalışma vizesi müracaat formunu eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor. Hollanda çalışma vizesinin bitiş zamanından en az 3 ay sonrasına dek geçerliliği olan pasaport ise olmazsa olmaz.

holland-hero-kinderdijk-1200x600px.jpg

HOLLANDA'YA NASIL GİDİLİR?

Hollanda'da çalışmak için iş başvurusu yapmak üzere CV'lerini hazırlayan milyonlarca kişi Avrupa'nın gözde ülkesine nasıl gideceğini de araştırıyor. Peki, Türkiye'den Hollanda'ya nasıl gidilir?

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan bilgiler özetle şu şekilde:

Havayoluyla üçüncü bir ülkeden Hollanda aktarmalı olarak ülkemize gidecek olan ya da ülkemizden hareketle Hollanda aktarmalı olarak Schengen bölgesi dışında bir ülkeye gidecek olan vatandaşlarımızın, Hollanda’da havalimanında uluslararası transit bölümünde kalmaları ve Hollanda’ya giriş yapmamaları halinde transit vizeye ihtiyaçları bulunmamaktadır.

facts-dutch-netherlands.jpg

Hollanda makamları, Schengen kuralları ve Hollanda'nın vize mevzuatı çerçevesinde, Hollanda'ya turist olarak giriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın Schengen vizesi başvurularının esas varış yerine (main destination) göre yapılması, bu çerçevede Hollanda'nın ilk giriş yapılacak esas varış ülkesi olması durumunda, vatandaşlarımızın Schengen vizelerini Türkiye'deki diğer Schengen ülke temsilcilikleri yerine Hollanda temsilciliklerinden almaları şartını aramaktadırlar.

Turist olarak gelen vatandaşlarımızın otel rezervasyonlarının bulunup bulunmadığı sorgulanmakta, ülkeye giriş beyanlarında çelişkili ifadeler bulunması durumunda Hollanda temsilciliğinden alınmış vizeleri olsa dahi Kraliyet sınır polisi tarafından ülkeye girişleri reddedilebilmektedir.