Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Hollanda'nın Utrecth kentinde silah sesleri duyuldu. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiği 6 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış'ın arandığını açıkladı.

Hollanda’nın Utrecth kentinde silahlı bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı. Hollanda’nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.Saldırı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi. HLN gazetesi saldırganın birden çok yerde saldırıda bulunmuş olmasından şüphelenildiğini duyurdu.

Polis ekipleri, saldırganın saklandığı düşünülen bir binaya operasyon düzenliyor. Olay yerine terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip yapıyor.

Hollanda polisi, ‘terör’ saldırısı olmasından şüpheleniyor. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Hollanda’daki silahlı saldırganın etrafa ateş açması ülkede panik yarattı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı.

Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Saldırganın kaçtığını açıklayan yetkililer, bölgede yaşayanların temkinli olmasını istedi.

EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Hollandalı yetkililer, saldırganın kaçtığını açıklarken, atlı ekipler devriye gezdi.

Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, “Kapılarınızı kilitleyin” çağrısında bulundu.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Hollanda’yı ayağa kaldıran silahlı saldırı ülkenin en büyük dördüncü kentinde meydana geldi.

Öte yandan Hollandalı yetkililer terör seviyesini en yüksek dereceye çıkardı. Güvenlik güçleri okullarda, camilerde, havalimanlarında, kamuya açık binalarda ve yoğun olan ulaşım noktalarında güvenliği üst seviyeye çıkardı.

‘BÜYÜK SİLAHLA ATEŞ ETMEYE BAŞLADI’

Öte yandan ülkenin çok okunan gazetelerinden De Telegraaf’a konuşan Jimmy De Koster isimli bölge sakini, “Ben o sırada 24 Ekim Meydanı’ndaki ışıkta bekliyordum. Yerde yatan bir kadın gördüm, herhalde 20-35 yaş arasındaydı. ‘Ben bir şey yapmadım’ diye bağırıyordu” ifadesini kullandı.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Polis, bölgedeki bir binayı kuşattı.

NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve “büyük bir silahla” etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı: “Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de oradan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu.”

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Sosyal medya kullanıcıları bölgede yaşananları anbean paylaştı.

Saldırıdan saatler sonra polis bir evin çevresini sardı. Yerel basın zanlının, polisin sardığı binada saklandığını yazdı. Hollanda terörle mücadele timinin başındaki isim olan Pieter-Jaap Aalbersberg, “Sadece Utrecht bölgesinde tehdit seviyesi 5’e çıktı. Saldırgan hâlâ kaçıyor” dedi.

Hollanda’da silahlı saldırı: Zanlı Türk çıktı

Polis, 37 yaşındaki Gökmen Tanış’ın zanlı olarak her yerde arandığını duyurdu.

ZANLI BİR TÜRK!

Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış’ın arandığını duyurdu.