Hükümetten belediyelere esrar yetiştirme izni

Hükümetten belediyelere esrar yetiştirme izni

Hollanda'da, 15 Mart'ta yapılan genel seçimlerden yaklaşık 7 ay sonra yeni koalisyon hükümeti kuruldu. Koalisyon ortakları, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek amacıyla belediyelere esrar yetiştirme izni verilmesini kararlaştırdı. 

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Yeni kabine, uyuşturucu kaçakçılığı ve buna bağlı suçlarla mücadele etmek için esrarın elde edildiği Hint keneviri bitkisinin yetiştirilmesini yasal olarak belediyelerin sorumluluğuna verecek. 

10 belediyeye devlet lisansı verilecek 

Salı günü açıklanan hükümet programına göre, ilk aşamada deneme amacıyla 10 belediyeye devlet lisansı verilecek. Esrar satışının serbest olduğu "coffeeshop" adlı kafeler, sattıkları uyuşturucuyu belediyelerden temin edecek. Suç ve kayıt dışı ekonominin önlemesinin yanı sıra, yasa dışı uyuşturucu üretiminin halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkisi de ortadan kaldırılacak. 

Onlarca belediye, esrar üretimine talip olduğunu açıkladı

Yeni hükümet, intikam amacıyla başka kişilerin çıplak görüntülerini internet ortamında paylaşan kişiler ile yasa dışı fuhuş suçlarına ağır yaptırım uygulanacak. Sigara daha pahalı hale gelecek. Yeni hükümetin kararı, belediyeler tarafından olumlu karşılandı. Onlarca belediye, esrar üretimine talip olduğunu açıkladı. Denemenin başarılı olması durumunda esrar üretim yetkisi yaygınlaştırılacak.