IKBY Referandum Yüksek Konseyi yetkilisi: İptal edilmeyecek

IKBY Referandum Yüksek Konseyi yetkilisi: İptal edilmeyecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 25 Eylül'de yapılması beklenen referandum nedeniyle bugün son miting düzenlenecek. Sputnik'e konuşan Referandum Yüksek Konseyi Üyesi Muna Kahveci, referandumun iptal edilmeyeceğini belirtip kendilerine sunulan alternatifleri uygun görmediklerini yineledi.

Sputnik'in haberine göre IKBY'de 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumu için son miting bugün düzenlenecek. Başkent Erbil’deki stadyumda yapılacak olan mitinge IKBY Başkanı Mesud Barzani de katılacak.

Öte yandan Referandum Yüksek Konseyi Üyesi Muna Kahveci şunları söyledi: 

"Referandum iptal edilmeyecek. Karar verildi, zamanında yapılacak. Referandum hazırlıkları son aşamada. Referandumun iptali için bize sunulan önerileri uygun görmedik. Bize garanti verilmedi, halkın geleceği belli değil. Ondan dolayı biz ertelenmesi yönündeki önerileri kabul etmedik."

Kahveci "Kerkük'te de referandum olacak mı?" sorusunu ise "Buna Kerküklüler ve Kerkük İl Meclisi karar vermeli" diye yanıtladı. Kahveci, referandum sonrası Bağdat'la iyi ilişkiler içinde olmak istediklerinin de altını çizdi.