İlk trans senatör Komünist Parti'den!

İlk trans senatör Komünist Parti'den!

Uruguay'da Komünist Parti'den trans kadın Michelle Suárez senatör koltuğuna oturdu. Suárez, Uruguay'ın ilk trans senatörü oldu.

Latin Amerika ülkesi Uruguay’da ilk kez bir trans kadın senatoda görev aldı. Komünist Parti üyesi Michelle Suárez, yargının müdahalesi olmadan transların cinsiyet değiştirmesine olanak sağlayan yasayı yürürlüğe koymak istediğini söyledi.

‘HAYAT DÜŞÜNEMEYECEĞİM FIRSATLAR VERDİ’

Otuz dört yaşındaki avukat Suárez, Komünist Parti’nin de içinde bulunduğu ittifak olan Frente Amplio’dan (Geniş Cephe) senatör Marcos Carámbula’nın yerine koltuğa oturacak. Şili’nin 24 Horas gazetesinde yer alan habere göre Suárez, “15 yıllık kadın kimliğimi ve adımı Michelle olarak değiştirmemi gözümün önüne getirdiğimde, Uruguay demokrasisinin en yetkin organında görev alma şansım olacağını hiç hayal etmemiştim. Hayat bana hiç sahip olacağımı düşünmediğim fırsatlar verdi” dedi.

İLK KEZ TARİHE GEÇMİYOR

Suárez’in adı Uruguay tarihine ilk kez geçmiyor. Komünist senatör 2010 yılında ülkede üniversite diploması alan ilk trans olarak adını duyurmuştu. Suárez, senatör olarak da ülkedeki transların haklarını savunacağını söyledi: “Hakları genişletmek ve erteleyici unsurları ortadan kaldırmak istiyorsa, büyük bir sosyal eşitsizlik serisiyle mücadele etmek gerekiyor.”

Frente Amplio’nun 30 kişilik Senato’da 16 üyesi bulunuyor.