İngiliz Büyükelçi'den 'Arakan' açıklaması: Hareket ettik

İngiliz Büyükelçi'den 'Arakan' açıklaması: Hareket ettik

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore'dan 'Arakan' ile ilgili açıklama geldi.

YURT Gazetesi yazarı Cihan Özdemir'in Arakan katliamı ile ilgili attığı tweete, Büyükelçi Moore cevap verdi.

Büyükelçi Moore, dünyadaki bir çok ülkenin ve yetkilinin Arakan'da yaşananlara sessiz kalmasını veya sadece konuşmasını eleştirircesine '(İki kelamdan) Daha iyi. Hareket ettik. BM Güvenlik Konseyi toplantısını düzenledik' dedi.

Arakan'da ki katliam ile ilgili ilk haberlerin üç gün önce basın merkezlerine ulaşmasından hemen sonra 'Tek yürek olarak Arakan'da ki katliama ses vermemiz lazım. Yayınlamaya bile vicdanımızın el vermediği görüntüler geliyor #araKANaglıyor @UN ' diyerek uluslararası toplumu ve Türkiye'yi tek yürek olarak Arakan'a ses vermeye davet eden Özdemir, 'Twitter'ı etkin kullanan İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Sn @UKAmbRichard #Rakhine deki katliamla ilgili 2 kelam edecek mi?' diye sormuştu.

KELAMDAN DAHA İYİSİNİ YAPTIK, HAREKETE GEÇTİK

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft'un BM Güvenlik Konseyi'ni Arakan için toplantıya çağırmasına atıfta bulunan Büyükelçi Moore, 'Daha iyi. Hareket ettik. BM Güvenlik Konseyi toplantısını düzenledik. Şahsen olarak Twitter'da Türkiye ile BK ilişkilerine odaklıyorum' dedi.