Akşener: 'Bir mucize var, oranı...'

Akşener: 'Bir mucize var, oranı...'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin oy oranıyla ilgili, “Durumumuz çok iyidir, barajın üzerinde. Bir mucize var” dedi. Akşener, CHP ile ortak aday çıkarmayacaklarını, ancak ikinci turda ‘hayır’ blokunun adayını destekleyeceklerini bildirdi.

Edirne’yi ziyaret eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Durumumuz çok iyidir, barajın üzerinde. Bir mucize var, oranını söyleyemeyeceğim" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak CHP ile ortak aday çıkarmayacaklarını bir kez daha vurgulayan Akşener, ikinci turda ‘Hayır’ blokunun adayını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İYİ Parti’nin henüz bir ayını doldurmadığını ancak, Türkiye’nin sorunlu alanlarında iyileşme sağladığını savundu. Akşener, ‘Atatürk gündemi’ni hatırlatarak, “İYİ Parti kurulduktan sonra gördüğünüz gibi Atatürk yıllardır savaş açmışların en değer verdiği bir büyüğümüz haline döndü. Bütün bunlar olumlu gelişmeler, seçmen lehine pek çok kararın çıkmasına neden olacağız biz.”

‘EKMELEDDİN BEY ÜZERİNDEN YAN YANA GELDİLER…’  

Gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorusu üzerine CHP ile ortak aday çıkarmayacaklarını bir kez daha vurgulayan İYİ Parti lideri, ikinci turda ‘Hayır’ blokunun adayını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Akşener, şöyle devam etti:

“Ekmeleddin bey üzerinden iki siyasi parti yan yana geldi ve ikisinin toplamı kadar oy alamadılar. Buna karşılık 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’cı bir blok olarak ben ve arkadaşlarım, bizler, CHP, Saadet Parti, Demokrat Parti gibi hepimiz bu ‘Hayır’ blokunun içinde bulunduk ve çok çalıştık.”

MHP’den 10 milletvekilinin istifa edeceğine yönelik iddiaların sorulduğu Akşener, herhangi bir bilgisi olmadığını ve konuyu köşe yazarlarından okuduğunu söyledi. Akşener, “Bizim partimiz özel olarak milletvekili transferi üzerinden geçmişi hatırlatan bir sistem içerisinde olmayacak ama bu tip arkadaşlarımızı, hangi siyasi parti ve görüşten olursa olsun, vatanseverlik, Türkiye’nin bekası, Cumhuriyet değerleri konularında hemfikir olan her arkadaşımıza kapılarımız açık. Bilgim yok, sadece köşe yazısından okudum” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesine yönelik açıklamasını da değerlendiren İYİ Parti lideri, mümkün olduğunca MHP’yle polemiğe girmek istemediklerini aktardı.

'BİR MUCİZE VAR’

Akşener şöyle devam etti:

“Durumumuz çok iyidir, barajın üzerinde. Bir mucize var, oranını söyleyemeyeceğim. Bizim programımızda baraj için yüzde 5 demiştik. Türkiye milletvekilliği önerdik. Barajla ilgili bir sıkıntımız olmadığı için muhteremler kendileri bilir.”