İngiltere'de uyuşturucu alarmı!

İngiltere'de uyuşturucu alarmı!

İngiltere'de, sokak satıcılarının eroinin içine karıştırarak, 10,000 kat daha öldürücü hale getirdikleri Fentanil adlı ilaç onlarca kişinin yaşamına mal oldu

İngiltere'de, Aralık ayından bu yana en az 60 kişi, Fentanil adlı opioid ağrı kesiciyle karıştrılmış uyuşturucuları aldıktan sonra yaşamlarını yitirdi.

Uzmanlar söz konusu maddenin sokakta satılan Eroin türü uyuşturucudan 10,000 kat daha öldürücü olduğunu ifade ediyor.

İSTATİSTİKLER KAYGI VERİCİ

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin Çarşamba günü yaptığı, İngiltere ve Galler'de uyuşturucu ölümlerinin rekor seviyeye ulaştığına ilişkin duyuruyla birlikte endişe verici istatistikler DE kamuoyuna açıklandı.

Açıklanan istatistikler, sadece 2016 yılında 3.474 kişinin yasal ve yasadışı uyuşturucular yüzünden yaşamlarını yitirdiklerini ortaya koydu.

İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamada bu rakamın, karşılaştırmalı istatistiklerin başlatıldığı 1993 yılından bu yana karşılaşılan en yüksek rakam olduğu bildirildi.

KURBANLAR 18 YAŞINDAN BÜYÜK

Uzmanlara göre, morfinden 100 kat daha güçlü olan Fentanil, fil sakinleştirici olarak kullanılan Karfentanil adlı sentetik bir ilacın kimyasal adaptasyonuyla elde ediliyor.

İngiltere Ulusal Suçlar Ajansı (NCA) tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu yasaklı uyuşturucu maddeleri kullandıkları için yaşamlarını yitiren kurbanların önemli kısmının yaşlarının 18'den büyük olduğu ifade ediliyor.