Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Ülkemiz bu savaşta 18 bin insanını kaybetti

Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Ülkemiz bu savaşta 18 bin insanını kaybetti

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, ülkesinin 2014'ten bu yana IŞİD'e karşı verdiği 18 bin insanın hayatını kaybettiğini, 36 binin de yaralandığını belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, ülkesinin 2014’ten bu yana IŞİD'e karşı verdiği savaşın bilançosuna dair açıklamalarda bulundu.

Caferi, savaşta 18 bin insanın hayatını kaybettiğini, 36 binin de yaralandığını belirtti.

Kuveyt’te düzenlenen Irak’ı yeniden yapılandırma konulu uluslararası konferansa katılan Caferi, kapanış konuşmasında ülkesinin IŞİD'e karşı 2014’ten beri verdiği savaşın zorluğuna ve ağır maliyetine dikkat çekerek, ''Irak’ın IŞİD'e karşı verdiği savaş kolay değildi ve faturası da ağır oldu'' ifadelerini kullandı.

SAVAŞN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR

Caferi sözlerine şöyle devam etti, ‘’Ülkemiz bu savaşta 18 bin insanını kaybetti, 36 bini de yaralı kurtuldu. Savaş 100 milyar dolara mâl oldu. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin bu acı gerçeği bizlerle paylaşması, duyurması ve yanımızda durması acımızı hafifletti’’

Caferi, ''IŞİD'le mücadele iki temel esas üzerinde yükseldi. Bunlar iç politika ve dış politika. Örneğin Iraklı siyasiler bütün farklılıklarını bir yana bırakarak saflarını sıklaştırdı, ayrıca siyasi askeri ve yönetim olmak üzere bütün güçler IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadeleye odaklandı. Siyasi söylemler Irak’ın birliği, istikrarı üzerinde birleşti'' ifadelerine yer verdi.

Irak’a verdiği sürekli destekten ötürü Kuveyt’i kutladığını ifade eden Caferi, kongreye ev sahipliği yapan Kuveyt için de “Tarih boyunca Irak’ın aziz komşusu” ifadesini kullandı.