Irak Meclis Başkanı: Bağımsız Kürdistan'a saygı göstereceğiz

Irak Meclis Başkanı: Bağımsız Kürdistan'a saygı göstereceğiz

Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi'den 'bağımsız Kürdistan' açıklaması: Referandum kararına karşı bir yasa çıkmayacak. Kürdistan halkının talebine saygı duyarız, meclis tarafsız olacak.

 Irak siyaseti, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu kararını tartışmaya devam ediyor. Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi, 25 Eylül’deki referandum hakkında “Kürdistan halkının talebine saygı duyarız, meclis bu konuda tarafsız olacak” dedi.

Erbil merkezli Rudaw TV’nin haberine göre, Cuburi söz konusu açıklamayı, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin müzakere heyetiyle Bağdat’taki görüşmesinde yaptı. Kürt müzakere heyetinin aktardıklarına dayandırılan habere göre, Cuburi referandum konusunda parlamentonun tarafsız olması gerektiğini söyledi. Haberde, Cuburi’nin şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

“Irak Parlamentosu’ndan, Kürdistan halkını referandum kararına karşı hiçbir yasa, karar çıkmayacak veya bir adım atılmayacak. Ancak, bu konu Bağdat ile karşılıklı anlayış çerçevesinde görüşülmeli. Erbil ile Bağdat arasındaki diyaloğun başarılı olması için çaba sarf edeceğiz. Eğer bu konuda olumlu katkıda bulunamazsak tarafsız olacağız.”

Rudaw