Irak'ta, IŞİD kurbanlarının yer aldığı bir toplu mezar daha bulundu 

Irak'ta, IŞİD kurbanlarının yer aldığı bir toplu mezar daha bulundu 

Iraklı milisler, ülkenin kuzeybatısındaki Sincar kentinin yakınlarında IŞİD tarafından öldürüldüğü tahmin edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 140 sivilin cesedine rastladıklarını belirtti.

Şii milis güçlerine ait sitede yer alan habere göre Sincar kentinin güneyinde bulunan ilk toplu mezrada çoğu Ezidi olduğu belirlenen 80 kişinin cesedine ulaşıldı. Aynı bölgede Kabusi köyünde bulunan ikinci mezardaysa 20 Ezidi kadının ve onlarca çocuğun cesedine rastlandı.
Milisler, toplu mezarda bulunan kişilerin DNA testiyle kimliklerinin tespiti için uzmanların gelmesini beklediklerini ifade etti.

Irak'ın kuzeyinde olan ve bu yıl IŞİD'ten tamamen kurtarılan Ninova bölgesinde yer alan Şengal (Sincar), ağırlıklı olarak Ezidilerin yaşadığı bir kent.

IŞİD, Irak'ta 2014'te ise Ezidilerin yoğun olduğu 450 bin nüfuslu Şengal (Sincar) ilçesine ağır silahlarla saldırarak kenti ve köylerini ele geçirmiş, saldırıda çoğu Ezidi olmak üzere 400 bin kişi, Şengal Dağı'na kaçmaya zorlanmıştı. Binlerce Ezidi kadın ve çocuk ise IŞİD'e esir düşmüştü, binlerce Ezidi de öldürülmüştü.