Irak'ta yüzbinlerce kişi yolsuzluğa karşı sokaklara döküldü

Irak'ta yüzbinlerce kişi yolsuzluğa karşı sokaklara döküldü

Irak'ta yüzbinlerce kişi, Şii lider Mukteda Sadr'ın çağrısıyla yolsuzluğa karşı sokağa döküldü. Sadr, "Yolsuzluk yapanlar hangi etnik köken veya dine mensup olursa olsun, onları durduracağız" dedi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yüzbinlerce kişi yolsuzluklara karşı sokağa çıktı. Protestolar, Şii lider Mukteda Sadr’ın çağrısıyla düzenleniyor.

‘SİZİN PARANIZLA ZENGİN OLDULAR’

Sadr, Tahrir Meydanı’ndaki gösteri sırasında yaptığı konuşmada, “Yolsuzluk yapanlar hangi etnik köken veya dine mensup olursa olsun, onları durduracağız ve koltuklarını sallayacağız. Sizin paranızla zengin oldular” dedi. Sadr, “Bir dahaki seçimlerde sakın yolsuz kişilere oy vermeyin. Oyunuz özgürlüğünüzdür ve eylemleriniz onların sonunu getirecek” ifadelerini kullandı.

BOYKOT TEHDİDİ

Sadr, seçim komitesinin üyelerinin değiştirilmemesi halinde boykot tehdidinde de bulundu.

‘BENİ ÖLDÜREBİLİRLER’

Eylemcileri ‘bütün yolsuzluk yapan siyasetçiler görevini bırakana kadar sokakta kalmaya’ çağıran Sadr’ın, kendisine suikast düzenlenebileceği yönündeki sözleri de dikkat çekti. Şii lider, “Öldürülsem bile reform devrimini bıkmadan sıkılmadan devam ettirin. Gösterilerin sonuna kadar barışçıl olmasını sağlayın” diye konuştu. Irak’ta bu yıl yerel seçimler, önümüzdeki yıl da genel seçimler düzenlenecek.