Irak'taki saldırılarda çok sayıda kişi öldü

Irak'taki saldırılarda çok sayıda kişi öldü

Irak'ın kuzeyinde IŞİD kalıntılarının gerçekleştirdiği saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Iraklı güvenlik ve yerel kaynaklar tarafından dün yapılan açıklamalara göre, Bağdat’ın kuzeyindeki Kerkük ve Ninova eyaletlerinde ayrı ayrı meydana gelen saldırılarda aralarında sivillerin ve hükümete bağlı güçlerin de olduğu 25 kişi öldürüldü.

Şark'ul Avsat'ta yer alan habere göre, üst düzey bir polisin yaptığı açıklamada, ilk olarak iki ana yol üzerinde bulunan iki güvenlik noktasına bir grup IŞİD üyesi tarafından gerçekleştirilen saldırı sırasında 18 kişinin öldüğü bildirildi.

Ölenlerden bazılarının arabaların içerisinde yanarak can verdiği belirtildi. Polisin verdiği bilgiye göre saldırı pazar akşamı Bağdat’ın yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki bir ana yol üzerinde meydana geldi.

Pazar günü geç saatlerde gerçekleşen bir diğer saldırıda ise silahlı kişilerin hedefinde sivil bir araç vardı. Üç kişiyi öldüren silahlı kişiler ardından Kerkük’ün güneyindeki ana yolda cesetleri arabalarının içinde ateşe verdi. Bir polis memuruna göre saldırı, Kerkük’ün güneyindeki Dakuk beldesi yakınlarındaki ana yolda meydana geldi.

Musul’un Hadar bölgesinde silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu da yedi kişi öldü. Hadar sakinlerinden Ali el-Hamdi, askeri üniforma giymiş kimliği belirsiz silahlı kişilerin Muşirfe’deki belediye başkanının evinde dokuz kişiyi öldürdüklerini kaydetti. El-Hamdi, kurbanlar arasında köy muhtarı ile iki oğlunun da olduğun aktardı.

Kayyara kasabası Emniyet Müdürü Salih Hasan Cuburi, öldürülenlerden ikisinin Haşdi Aşair’den (yerel aşiret güçleri) olduğuna dikkat çekerek saldırıda yedi kişinin öldüğünü belirtti.

Güvenlik uzmanları ve yetkililer, aşırılık yanlılarının yaşadıkları askeri yenilgiden sonra çöl bölgelerine sığındıklarını ancak Irak’ın özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerinde halen saldırılar düzenleyebildiklerini veya bölgeyi kontrol altında tutulabildiklerini belirttiler.