İran'dan ABD'ye sert tepki

İran'dan ABD'ye sert tepki

İran’ın dini lideri Hamaney, ABD Başkanı Trump yönetimini ‘toy’ olarak tanımladı ve ABD’nin her zaman İran yönetimini değiştirmek istediğini ancak hep başarısız olduğunu, başarısız olmaya da devam edeceğini söyledi.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin aileleriyle buluştu. Toplantıda bir konuşma da yapan Hamaney, 20 Ocak’ta görevi devralan ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin İran’a yönelik açıklamalarını sert şekilde eleştirdi.

İslam cumhuriyetinin kurulduğu ilk günden bu yana ‘hasımlıkla’ karşılaştığını kaydeden Hamaney, “ABD’deki bu yeni adamın konuşup durduğuna bakmayın. 40 senedir bir şey yapabildikleri yok” dedi.

Hamaney şöyle devam etti: “İran İslam Cumhuriyeti hükümeti değiştirmek istediklerini söylüyorlar. Değiştirmek istemediğiniz bir zaman oldu mu ki? Her zaman istediğiniz ama her zaman başarısız oldunuz, gelecekte de başarısız olacaksınız.”
 

İRAN YÜZLERİNE BİR TOKAT GİBİ PATLADIĞINDA, ANLAYACAKLAR’

Görevdeki Beyaz Saray yönetimini ‘holiganlık dünyasına yeni girmiş gibiler’ diye tanımlayan Hamaney, “Bu toy holiganlar ne yaptıklarının farkında değiller. İran yüzlerine bir tokat gibi patladığında, anlayacaklardır” diye de ekledi.