İran'dan saldırı açıklaması: Ankara'dan yanıt bekliyoruz

İran'dan saldırı açıklaması: Ankara'dan yanıt bekliyoruz

PKK'nin İran yapılanması PJAK'in saldırısı sonucu 2 askerini kaybeden İran, konuyu diplomatik kanallardan Türkiye'ye ilettiğini ve olaya ilişkin Ankara'dan yanıt beklediğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, PJAK'ın önceki gün Türkiye sınırına yakın bir bölgede İran askerilerine düzenlediği saldırıyla  ilişkin Türkiye nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İranlı Sözcü, "Diplomatik kanallardan konuyu Türkiye devletine ilettik. Ankara'dan gelecek yanıtı bekliyoruz. Olayı ciddi şekilde takip ediyoruz. Türkiye'yle ortak sınırımızda bu tip üzücü olayların olmasını istemeyiz" dedi.

İranlı Sözcü :Topraklarımızda PKK üyesi yok

Sözcü Kasımi, basın mensuplarının sorusu üzerine, terör örgütü PKK'nin İran'ın kuzeybatısında Türkiye'ye yakın bir bölgede barındığına yönelik basında çıkan iddiaları reddetti.
Kasımi, " Bu yalanlar yeni değil. Topraklarımızda Türkiye karşıtı herhangi bir terör örgütü bulunmamaktadır .Bu konudaki iddialar, algı operasyonu kapsamında yapılmış gerçek dışı haberlerdir" diye konuştu.

Ne olmuştu

Önceki akşam Hakkari sınırına yakın bir bölgede PJAK ile İran güvelik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 İranlı asker hayatını kaybetmiş, 7 asker de yaralanmıştı.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES SÜRECİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'deki ateşkes sürecini denetleyen üç garantör ülke İran, Türkiye ve Rusya'dan birliklerin Suriye'deki çatışmazlık bölgelerine yerleşebileceğini ifade etti.

İranlı Sözcü, " Astana süreci kapsamında İran, Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmeler devam ediyor. Üç ülkenin çabası sonuç verirse, her üç ülkeden ateşkesi denetleyecek birlikler Suriye'ye gönderilecek. İran da bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır" diye konuştu.