İran'ın sır komutanı aylar sonra Talabani'nin mezarında görüntülendi

İran'ın sır komutanı aylar sonra Talabani'nin mezarında görüntülendi

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün Komutanı Süleymani, uzun zaman sonra ilk kez Talabani'nin mezarı başında görüntülendi. Talabani'nin mezarının olduğu Süleymaniye Kerkük'e oldukça yakın.

İran  Devrim Muhafızları  Kudüs Gücü'nün Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani,  Almanya'nın başkenti  Berlin'de hayatını kaybeden  Irak'ın eski  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'nin mezarını ziyaret ederken görüntülendi. Uzun zamandır ortalarda görünmeyen  İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı Süleymani'nin nerede olduğu bilinmiyordu.

KERKÜK YAKINLARINDA GÖRÜNTÜ VERDİ

Kasım Süleymani'nin  Kerkük civarına olduğu ve  Kerkük'e saldırması için Haşdi Şabi'yi teşvik ettiği iddialarının üzerinden çok geçmeden sır komutanın  Kerkük kentine yakın olan ve  Irak'ın eski  Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri  Celal Talabani'nin kabrinin olduğu  Süleymaniye'de ortaya çıkması dikkat çekti.

4 GÜN ÖNCE TALABANİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLAMIŞTI

İran  Devrim Muhafızları  Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani,  Irak'ın eski Cumurbaşkanı merhum  Celal Talabani'nin vefatı dolayısıyla 4 gün önce taziye mesajı yayınlamıştı. Komutan Süleymani taziye mesajında,  Irak'ın kuzeyindeki mevcut krizin merhum Talabani gibi erdemli ve bilinçli bir şahsiyetin boşluğu yüzünden yaşandığına dikkat çekerek, Talabani'nin büyük bir insan olduğunu ve Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii, Hristiyan ve Ezidisi dahil tüm  Irak halkının özgürlüğü için yaklaşık 60 sene mücadele ettiğini belirtmişti.

KASIM SÜLEYMANİ'NİN HAYATINDAKİ TALABANİ ANEKTODU

Kâsım Süleymani'nin İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen isim olduğu iddia ediliyor. Aljazeera hazırladığı Kasım Süleymani portresinde Talabani'ye attığı mesajla ilgili anektoda yer vermişti: "Benim adım Kasım Süleymani. Şunu bilmelisin ki  İran'ın  Irak, Lübnan, Gazze ve Afganistan politikalarını ben kontrol ederim."Irak'taki ABD işgal güçlerinin komutanı General David Petraeus, 2008 baharında, bir toplantı esnasında  Irak eski  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'nin uzattığı cep telefonundaki bu tuhaf mesajı okuduğunda fazla şaşırmadı. Çünkü mesajın sahibini gayet iyi tanıyordu: İlkokul mezunu eski bir inşaat işçisi olan ve  Irak'ta kendilerine yıllardır kök söktüren  Kudüs Gücü'nün başındaki Kasım Süleymani.