İran, protestoların mimarı olarak CIA ajanını gösterdi

İran, protestoların mimarı olarak CIA ajanını gösterdi

İran, ülkede gerçekleşen kapsamlı gösteriler için ABD'li bir CIA ajanını gösterdi. İç basında çokça ismi geçen CIA İran Misyonu başkanı Michael D'Andrea'nın ismi ilk kez üst düzey bir İranlı yetkili tarafından 'eylemleri sorumlusu' olarak kullanıldı.

İran’da protesto gösterileri tartışılmaya devam edilirken İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montazeri, ülkede gerçekleşen protesto eylemlerinin sorumlusu ve düzenleyicisi olarak bir CIA ajanını gösterdi. Muhammed Cafer Montazeri, İran basını tarafından yayınlanan haberlere göre, suçu ABD'ye attı. Montazeri, 28 Aralık'ta başlayan gösterilerin 4 yıldan beri ABD, İsrail ve Suudi Arabistan tarafından planlandığını iddia etti.

"SUUDİ ARABİSTAN FİNANSE ETTİ"

İranlı üst düzey isim “Projenin mimarı, CIA’nin Terörle Mücadele Merkezi eski Başkanı olan ve halen teşkilatın İran Misyon Merkezi başında bulunan Michael D’Andrea isimli Amerikalıdır ve kargaşaya öncülük yapmak üzere ABD, Siyonist rejimi ve Suudi Arabistan olmak üzere üçlü bir operasyon merkezi kuruldu. Proje, Suudi Arabistan tarafından finanse edildi" dedi.