İran’dan ABD’nin kararına sert tepki

İran’dan ABD’nin kararına sert tepki

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı terörist örgüt ilan etmesine sert tepki göstererek, “ABD'nin Devrim Muhafızları'na terörist demesi İran ulusuna bir hakarettir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani açıklamalarda bulundu. Bölge ülkelerinin ABD'ye karşı bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, "ABD'nin Devrim Muhafızları'na terörist demesi İran ulusuna bir hakarettir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonlarında canlı yayınlanan bir seremoniye katıldı ve canlı yayında açıklamalarda bulundu. Ruhani komşularına çağrıda bulundu ve ABD’ye karşı birlik olmanın zamanının geldiğini söyledi.

Ruhani, “Bölgedeki ülkelere, İran silahlı kuvvetlerinin size ve sizin ulusal ilginize karşı olmadığını söylemek istiyorum. Onlar istilacılara karşılar… Problemlerimizin temeli siyonist rejim ve Amerikan emperyalizmi” ifadesini kullandı.

Ruhani ayrıca geçen haftalarda İran Devrim Muhafızları’nı terörist olarak tanımlayan ABD Başkanı Donald Trump’ı da eleştirdi. Ruhani, “Bu açıklama İran ulusuna yapılmış bir hakarettir” dedi.