İran’dan ABD’ye 'balistik füze' uyarısı

İran’dan ABD’ye 'balistik füze' uyarısı

İran Parlamentosu Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Hüseyni ABD yönetimini, İran’daki iç anlaşmazlıkları provoke ederek nükleer anlaşmanın akışını engellemeye çalışmakla suçladı.

İran Parlamentosu Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, ABD yönetimini, müzakerelerin kapısını açmak için iç ihtilafları kışkırtmaya çalışmakla suçladı.

Şark'ul Avsat'ta yer alan habere göre, Hüseyni, milletvekillerinin ''balistik füze programı geliştirmeleri konusunda müzakerelere izin vermeyeceklerini'’ belirtti.

Balistik füze programı konusunda, İran’ın siyasi tarafları arasında görüş ayrılıkları olduğu iddialarını reddeden Hüseyni, ‘balistik füze geliştirme çalışmalarının devam etmesi üzerine anlaşmaya vardıklarına’ dikkat çekti. Sözcü Hüseyni, “Siyasi akımlar ve gruplar arasındaki bazı görüş farklılıkları, ulusal çıkarlar ve bunlardan biri olan balistik füze programı gibi savunma yeteneklerini engellemez” ifadelerini kullandı.

Hüseyni, ABD yönetimi ve ABD’nin bazı müttefiklerini, İran’daki iç anlaşmazlıkları provoke ederek nükleer anlaşmanın akışını engellemeye çalışmakla suçladı.

Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Hüseyni, bu yöntemlerin, nükleer anlaşmadan sonra diğer konularda da müzakerelerin kapısını açabileceklerini düşündüklerini, ancak siyasi grupların aralarında görüş birliğine vardıklarını ve farklı fikirlerin olmasına rağmen düşmanların haddi aşan taleplerine geçit vermeyeceklerini bilmeleri gerektiğini söyledi.