Irkçı gösterilere Hollywood sessiz kalmadı!

Irkçı gösterilere Hollywood sessiz kalmadı!

Ülkenin dört bir yanından aşırı sağcıların gösterileri nedeniyle karışan Charlottesville'e dünyaca ünlü birçok isimden tepki mesajları yağıyor.

Bir yanda yas bir yanda arbade, Amerika’da Charlottesville diken üstünde.

ABD'nin Virginia eyaletinde hafta sonunda aşırı sağcı grupların, ırkçılık karşıtı gruplarla çatışması ve bir solcu eylemcinin otomobille ezilerek ölmesi sonrası Amerikan aşırı sağı dünya gündemine oturdu. Geçmişte marjinal gruplar olarak ana akım siyasetin dışında kalan bu gruplar, Donald Trump'ın ABD Başkanı olmasının ardından daha görünür olmaya başladı.

Charlottesville’de yaşanan olaylara dünyaca ünlü isimlerde tepki göstermeye başladı.

İşte Charlottesville olaylarına tepki gösteren ünlüler:

Jim Carrey

Oyuncu Jim Carrey Twitter hesabından Amerika başkanı Trump ‘a yüklendi. ” Kötülüğü güçlü şekilde kınamadığınız zaman olayların gideceği yer burasıdır sayın başkan diyerek Auswitch toplama kampının fotoğrafını koydu.

Lady Gaga

Şarkıcı Lady Gaga’da Trump’a bir Tweet atarak; ” Doğru şeyi yapmaya korkuyorsunuz çünkü oy kaybedeceğinizi mi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Hillary Clinton

ABD’de başkanlık yarışını kaybeden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, ” Kalbim bugün Charlottesville’de ve kendini bu ülkede güvende hissetmeyen herkesle birlikte atıyor.

Kim Kardashian

Kim Kardashian ; ” Yaşadığımız olaylar çok üzücü. Dualarım Charlottesville’de nefret ve şiddete maruz kalanlar Amerika’da”

Pink

Pink; ”2017 yılında Neo Nazi duvarını Charlottesville’de ördüler. Eğer istersek nefret kaybeder. Bu bizim birbirimizi sevip saygı duymamıza bağlı.”

Miley Cyrus

Amerikalı şarkıcı Miley Cyrus; ”Bugün 32 yaşında bir kadın öldü”