‘IŞİD, Suriye ordusuna ‘ABD'nin askeri görev grubunun' bulunduğu bölgeden saldırdı'

‘IŞİD, Suriye ordusuna ‘ABD'nin askeri görev grubunun' bulunduğu bölgeden saldırdı'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD militanlarının Suriye hükümeti ordusuna bir dizi saldırıyı ‘ABD'nin askeri görev grubunun' bulunduğu bölgeden gerçekleştirdiğini belirtti.


IŞİD militanlarının Suriye ordusuna düzenlediği saldırılar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Konaşenkov, "Terör yanlılarının yaptıkları saldırıları birleştiren tek bir şey var, tümü Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf yerleşiminin etrafındaki 50 kilometrelik bölgeden gerçekleştirildi. Aynı noktada, Amerikalıların teröristleri takip eden Suriye ordu kuvvetlerini top menziline kadar dahi yaklaştırmadıkları ‘ABD'nin askeri misyonu' bulunuyor" ifadelerini kullandı.
Konaşenkov, Suriye ordusunun IŞİD'in Palmira-Deyr ez Zor otoyolundaki mobil gruplarını etkisiz hale getirmek ve militanların ele geçirdiği yerleşimleri kurtarmak için büyük çaba sarf etmek zorunda kaldıklarını da vurguladı.

‘RUS HAVA KUVVETLERİ ABD'NİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE IŞİD'İ VURMAYA HAZIR'

Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, ABD'yi, IŞİD militanlarının son saldırılarını tesadüf kabul ediyorsa kendi kontrolü altındaki bölgede söz konusu ‘tesadüfleri' imha etmeye hazır olduğu konusunda uyardığını belirtti.

Tümgeneral Konaşenkov, "Eğer ABD söz konusu operasyonları öngörülmeyen ‘tesadüfler' olarak kabul ediyorsa, Rusya'nın Suriye'deki Hava-Uzay Kuvvetleri, ABD'nin kontrolündeki bölgede buna benzer tüm ‘tesadüfleri' tamamen imha etmeye başlamaya hazır" diye konuştu.

‘IŞİD'İN YENİLMESİNİN ÖNÜNDEKİ BAŞLICA ENGEL ABD'NİN DESTEĞİ VE ONLARLA CİLVELEŞMESİ'

Konaşenkov, IŞİD'in bozguna uğratılmasının önündeki başlıca engelin terör yanlılarının savaşma kabiliyeti değil, ABD'nin kendilerine destek vermesi olduğunu söyledi.

Rus komutan, "Birçok kez IŞİD'in Suriye'de bozguna uğratılmasının önündeki başlıca engelin terör yanlıların savaşma kabiliyeti değil, ABD'nin kendilerine destek vermesi ve onlarla cilveleşmesi olduğuna dikkat çektik" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Suriye ordusunun Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle elde ettiği başarılarının ve Fırat vadisinin hızlı bir şekilde terör yanlılarından temizlemelerinin ABD'nin planlarına uymadığını kaydetti ve örnek olarak bir grup IŞİD militanının havadan alınan istihbarat bilgilerine dayanarak el Karyeteyn yerleşimine gerçekleştirdikleri bir saldırıyı verdi. (Sputnik)