Diyanet'e kadın başkan yardımcısı atandı

Diyanet'e kadın başkan yardımcısı atandı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ açıkladı: İlk defa Türkiye Cumhuriyeti devleti Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Huriye Martı isminde bir hanımefendi atanmıştır.

Diyanet İşleri tarihinde bir ilk gerçekleşti. Prof. Dr.  Huriye Martı,  Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın oldu.

BEKİR BOZDAĞ DUYURDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız,  Diyanet İşleri Başkanımız, hep birlikte yapılan istişareler sonucunda ilk defa  Türkiye Cumhuriyeti devleti  Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Prof. Dr.  Huriye Martı isminde bir hanımefendi atanmıştır. Vekaleten atama kararını imzaladık. İnşallah Pazartesi günü görevine başlayacak." sözleriyle duyurdu.

KADIN SAYISI ARTACAK

Bozdağ, "Bütün illerde il müftü yardımcılarından en az bir tanesi bundan sonra kadın olacaktır. Büyükşehirlerde belki daha fazla ama bütün illerde bir tane de kadın müftü yardımcısı atamasını gerçekleştireceğiz. Kadın vaizlerin sayısını da atıracağız, Kur'an kursu öğreticilerinin sayısını da artıracağız." dedi.

"BURADA EĞİTİM ALMAYANLAR KADROLARA ATANMAYACAK"

Bozdağ, Diyanet Akademisi ile ilgili de bilgiler verdi. "Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Diyanet Eğitim Merkezleri olarak iki bölümden oluşacak. Dini Yüksek İhtisas Merkezleri müftülerin, vaizlerin ve özel ihtisas gerektirenlerin eğitim ve öğretimini yapacak. Diyanet Eğitim Merkezleri, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyımların adaylık ve meslek içi eğitimlerini yapacak. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra belli bir süre buralarda eğitim ve öğretim almayanlar doğrudan imam hatip kadrolarına, Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına, müezzin-kayyım, vaiz ve müftü kadrolarına atanamayacaklardır." dedi.

BOZDAĞ'DAN MÜJDE

Müezzin ve kayyım alınacağının da müjdesini veren Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki günlerde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı ilanına çıkıyoruz. Rakamları şimdilik açıklamıyorum, inşallah bu ayın sonuna doğru açıklayacağız ve boş olan kadroları dolduracak önemli bir adımı atacağımızı buradan bütün  Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyorum."