'IŞİD'in elinde çok sayıda Almanya doğumlu Türk kızı var'

'IŞİD'in elinde çok sayıda Almanya doğumlu Türk kızı var'

Frankfurt'ta yaşayan ve oğulları IŞİD'e katılıp ölen ailenin yakınları, terör örgütü IŞİD'in elinde çok sayıda Almanya doğumlu Türk kızının olduğunu öne sürdü.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşayan İzmirli ailenin 3 ay önce aniden ortadan kaybolan, 24 yaşındaki oğlunun ölüm haberiyle birlikte acı bir gerçek de ortaya çıktı. Ailenin yakınları, terör örgütü IŞİD'in elinde çok sayıda Almanya doğumlu Türk kızının olduğu iddia etti.

İzmirli Türk gencin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, terör örgütü özellikle Almanya'daki Pakistanlı ve Faslılara ait camilerde Müslüman gençleri kandırıp, çatışma bölgelerine götürüyor.

GAZİANTEP'TE AİLESİNİ ARADI

Almanya'nın Frankfurt kentinden olan 24 yaşındaki Türk gencinin çok iyi derecede Almanca, İngilizce ve Türkçe bildiği ve 1 yıl içinde de yoğun kurslarla Arapça öğrendiği belirtildi. Almanya'da Pakistanlılara ait bir camide IŞİD'in tuzağına düşen gencin aniden giyimini tamamen değiştirdiği, uzun sakal bıraktığı öğrenildi.

IŞİD'in birimleri tarafından Türkçe olarak ölüm haberi annesine verilen İzmirli gencin en son Gaziantep'ten ailesini arayarak, "Ben cihada gidiyorum" dediği belirtildi. IŞİD elemanlarının da aileye sürekli Türkçe telefon açtığı ve mektuplar da yazdığı öğrenildi.