Çavuşoğlu: ABD'ye 'Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz' dedik

Çavuşoğlu: ABD'ye 'Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz' dedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen AKP Muratpaşa İlçe 4. Olağan Kongresi'nde konuştu: Büyükelçim ABD kongre üyesine 'Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz, eski alışkanlıklarınızı unutacaksınız' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen AKP Muratpaşa İlçe 4. Olağan Kongresi'nde konuştu. . Çavuşoğlu, Suriye meselesine çözüm bulmak için en büyük rolü Türkiye'nin oynadığını, Türkiye olmadan coğrafyada hiçbir şeyin dizayn edilemeyeceğini dosta düşmana gösterdiklerini iddia etti ve ekledi: Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz...

"TÜRKİYE'YE NASIL DAVRANMANIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENECEKSİNİZ"

Sputnik'in haberine göre, Fransız ve Alman yetkililere kapalı kapılar arkasında "Nedir derdiniz?" diye sorduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "AB bizim güç dengemiz üzerine kurulmuş, siz girdiğiniz zaman Almanya, Fransa dengesi bozulur" yanıtını aldıklarını söyledi.

Geçen günlerde ABD'de bir kongre üyesinin Washington Büyükelçisini arayarak, "Türkiye kim oluyor da Amerikan vatandaşlarına vize uyguluyor?" diye sorduğunu aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Büyükelçime 'Sen ne dedin?' dedim, 'Senin bunu anlayabilmen için tarih okuman gerekir dedim' dedi. Türkiye ile ilişkilerinizin sağlıklı yürüyebilmesi için Türkiye'ye nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz, eski alışkanlıklarınızı unutacaksınız."