IŞİD'li teröristler: 'Kuran'ı ezbere okuyanların canını bağışlarız!'

IŞİD'li teröristler: 'Kuran'ı ezbere okuyanların canını bağışlarız!'

Bangladeş saldırısında 20 kişiyi katleden IŞİD'li teröristlerin, ellerindeki yabancı uyruklu rehineleri öldürmeden önce Kuran'ı ezbere okumalarını istedikleri ortaya çıktı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki kafe saldırısında korkunç detaylar ortaya çıktı. Diplomatların sıklıkla tercih ettiği Holey Artisan Bakery adlı restorana saldırı düzenleyen IŞİD'li teröristlerin rehin aldıkları yabancı uyruklu kişilere Kuran’ı ezbere okuyabilenlerin canını bağışlayacaklarını söyledikleri iddia edildi.

Önceki gün yerel saatle 21.20'de gerçekleşen saldırıda toplam 35 kişiyi rehin alan IŞİD’li teröristler ellerindeki 20 kişiyi palayla öldürmüştü.

12 saat süren rehin krizinden sonra özel güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonda 13 rehine kurtarılmış ancak 20 kişi kurtarılamamıştı. Saldırıda 6 saldırgan ölürken bir saldırgan canlı olarak yakalanmıştı.

İki gün ulusal yas ilan eden Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, “Çok hain bir saldırı. Bunlar nasıl Müslüman? Bunların dini yok. Bunların inandığı tek şey terör. İnsanların terörizme direnmesi gerekiyor. Hükümetim, Bangladeş’te terörizmin ve militanlığın kökünü kazıma konusunda kararlı” dedi.

Dün akşam Fransa’da Euro 2016 çeyrek finalinde Almanya ile oynayacak olan İtalyan futbolcular ise ölen insanların anısına sahaya siyah kol bantlarıyla çıktı.

Japonya’nın Başbakanı Shinzo Abe ise dış temsilci olarak çalışan ve hayatını kaybeden yedi kişinin, Bangladesh’in refahı için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN IŞİD'LİLERİN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI


IŞİD militanları saldırıyı düzenleyen beş teröristin fotoğraflarını internette, 'Haçlı ülkelerin insanları bilsin ki, hava araçlarıyla Müslümanları öldürdükleri sürece güvende değiller!’ notunu düşerek yayımladı.

IŞİD’li teröristlerin yaptığı bu açıklamanın Suriye’de ve Irak’taki İngiliz ve Amerikan hava saldırılarına yönelik olduğu söyleniyor.