İsrail askerleri yaralı Filistinli gençleri ambulanstan çıkarıp gözaltına aldı 

İsrail askerleri yaralı Filistinli gençleri ambulanstan çıkarıp gözaltına aldı 

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Batı Şeria ve Gazze sınırında İsrail güvenlik güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar bugün de devam etti.

İsrail askerlerinin 13 Aralık'taki çatışmalar esnasında gazdan etkilenen iki Filistinli genç kızı ambulanstan çıkarıp gözaltına aldığını gösteren görüntüler tepki çekti. İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil'de çerşamba günkü çatışmalarda yaralanan iki Filistinli genç kızı ambulanstan çıkarıp gözaltına alması sosyal medyada yayınladıktan sonra büyük tepki çekti. Görüntülerde 2 İsrail askeri Kızılay'a ait ambulansı durdurup sağlık görevlilerinin çaresiz bakışları altında ambulanstaki 2 Filsitinli genç kızı gözaltına almaya çalışıyor. Kızların direnmesi ve çığlık atması üzerine askerler arkadaşlarını çağırıyor. Maan haber ajansına konuşan bir görgü tanığı  kızların İsrailli kadın askerlere teslim edildiğini ve kelepçelenerek gözaltına alındığını söyledi. Filistinli kızların kimliklerinin bilinmediği belirtildi. Görüntüler sosyal medyada da büyük tepki çekti. Bir kullanıcı "İsrail bir ambulansı ve içindeki yaralı Filistinlileri durdurdu. Bu utanç verici. İnsanlık nerede?" dedi.

​İSRAİL ASKERİNE SALDIRAN EYLEMCİ GERÇEK MERMİYLE VURULDU

Bugün cuma namazının ardından Batı Şeria ve Gazze sınırında İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalar da devam etti. Batı Şeria'da İsrail askerleri taş atan eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.Ramallah'ta ise canlı yayında Filistinli bir protestocu bir İsrail askerlerine arkasından bıçakla saldırması sonrasında askerler tarafından vuruldu. Bölgedeki DHA muhabiri iki eylemcinin İsrail askerlerince vurulduğunu duyururken sosyal medyadaki fotoğraflarda vurulan gencin üzerinde intihar yeleğine benzer bir teçhizatın olduğu görüldü. ​Bıçakla saldıran yaralı Filistinlinin Kızılay'a ait ambulansa bindirilip bölgeden uzaklaştırıldığı da açıklandı. 

20'DEN FAZLA YARALI VAR

Diğer taraftan İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin ana girişi olan Şam Kapısı'nın önüne, yapılacak gösterileri engellemek için demir bariyerler yerleştirdi. Haaretz gazetesi  Filistinli kaynaklara daynadırarak Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 20'den fazla Filistinlinin çıkan çatışmalarda yaralandığını duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı da Gazze sınırındaki çatışmalarda 5 Filistinlinin 'gerçek mermiyle' yaralandığını duyurdu.