İsrail ordu güçleri alarma geçti

İsrail ordu güçleri alarma geçti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kalacağını söyledi. Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, yarın ve salı günü Filistinliler tarafından düzenlenecek protesto gösterileri nedeniyle İsrail ordu güçleri ve emniyet birimleri yüksek alarm durumuna geçirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacak olması sebebiyle düzenlenen galada konuşan Netanyahu, ABD’nin Kudüs kararının iki ülke arasındaki müttefikliği hiç olmadığı kadar güçlü hale getirdiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu , ABD’nin 2015 yılında İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

KUDÜS BAŞKENT OLARAK KALACAK”

“Yeruşalayim”in (Kudüs’ün İbranice eski adı) Yahudilerin “bin yıllık başkenti” ve İsrail devletinin “uzun yıllardır başkenti” olduğunu ileri süren İsrail Başbakanı Netanyahu, “Herhangi bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail’in başkenti olarak kalacaktır” diye konuştu.

İSRAİL ALARMA GEÇTİ

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, yarın ve salı günü Filistinliler tarafından düzenlenecek protesto gösterileri nedeniyle İsrail ordu güçleri ve emniyet birimleri yüksek alarm durumuna geçirildi.