İsrail’den Filistinlilere Ramazan’da Kudüs’e giriş yasağı

İsrail’den Filistinlilere Ramazan’da Kudüs’e giriş yasağı

İsrail’in, Gazze’de yaşayan Filistinlilerin Ramazan ayı boyunca Kudüs’e girişlerini engelleme kararı aldığı bildirildi.

İzvestiya gazetesinin Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi'nin (COGAT) açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Tel Aviv'in Gazze'de yaşayan Filistinlilerin Ramazan ayı boyunca Kudüs'e girişlerinin engellendiği kaydedildi.

İsrail makamlarının daha önceki yıllarda yayımladığı genelgeyle Batı Şeria'daki Filistinlilerin yanı sıra Gazze'deki Filistinlilere de Kudüs'e geçme izni verdiği belirtilen haberde, ancak bu yıl İsrail-Gazze sınırında tırmanan gerilim nedeniyle Tel Aviv'in sadece Batı Şeria halkına Kudüs'e girme hakkı tanımaya karar verdiği ifade edildi.

'SADECE YAHUDİYE VE SAMARYA BÖLGELERİNE İZİN'

COGAT Genel Müdürü Camilla Ebu Rukon, kouyla ilgili açıklamasında, "Gazze Şeridi, İsrail'in sivil girişimlerini terörü yaymak için kullanan Hamas örgütü tarafından yönetiliyor. Bu konu dikkate alınarak ve sektördeki son gelişmelerin ışığında Ramazan ayı dolayısıyla sadece (Batı Şeria'da yer alan) Yahudiye ve Samarya bölgelerinin halkına Kudüs'e giriş izni verilmesi kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Haberde, böylelikle Gazze'de yaşayan Filistinlilerin, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Mescid-i Aksa'yı bu yıl ziyaret edemeyecekleri ve Batı Şeria halkı ile birlikte iftarlara katılamayacakları belirtildi.