İsrail’den ‘İran’a karşı birleştik’ mesajı

İsrail’den ‘İran’a karşı birleştik’ mesajı

Ortadoğu'da İsrail yönetiminden yeni bir açıklama geldi. Daha önce Suudi Arabistan'la İran'a karşı istihbarat paylaşımında bulunabileceğini dile getiren İsrailli yetkililer, "Birçok Müslüman ve Arap ülkelerle temastayız" açıklamasını yaptı.

Bölgede İran’a karşı duruşuyla yanına müttefik çekmeye çalışan İsrail’den yeni bir açıklama geldi. İsrail Ordu Radyosu’na konuşan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bölgede temaslarda bulunduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde İsrailli yetkililerin Suudi Arabistan ile İran’a karşı kullanılmak üzere istihbarat paylaşımında bulunabileceğini söylemesi kendisine hatırlatıldığında Steinitz, “Aslında birçok Müslüman ve Arap ülkesiyle temas halindeyiz ve bundan utanç duymuyoruz” ifadesini kullandı.
Steinitz, “Esas karşı taraftaki ülkeler sessiz kalmamızı istiyor. Bizim için bir sorun yok fakat biz karşı tarafın dileğine saygı duyuyoruz. İlişkiler geliştiğinde, bu Suudi Arabistan da olur başka bir Arap ya da Müslüman ülkesi olur bunu sır olarak saklarız” dedi.