İsrailli miletvekilinden Filistinlilere çirkin saldırı!

İsrailli miletvekilinden Filistinlilere çirkin saldırı!

İsrailli milletvekili Oren Hazan Filistinli tutuklu yakınlarına hakaret etti. Yakınlarını ziyarete gelenlerin otobüsüne binen Hazan tutuklu Filistinlilerin gün ışığı göremeyeceğini söyledi. Ailelerin ziyaretini yasaklamak için elinden geleni yapma sözü de verdi.

İsrail'deki Likud Partisi milletvekili Oren Hazan, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ailelerini taşıyan otobüsü durdurarak, tutukluların yakınlarına sözlü saldırıda bulundu ve hakaret etti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrailli milletvekili Hazan Gazze'den gelerek İsrail'in Nefha Cezaevi'ndeki yakınlarını ziyaret etmek isteyen tutukluların ailelerinin bulunduğu otobüsü zor kullanarak durdurdu. Otobüsün içine giren Hazan, tutuklu yakınlarına küfür ve hakaret içerikli sözler söyledi.

Yerel basında yayınlanan bir görüntüde Hazan'ın otobüs içinde tutuklulardan birinin annesine yönelerek kadının ve ziyaret etmek istediği oğlunun ismini sorduğu yer alıyor.

BÖCEK OĞLUN NE YAPTI?

Hazan'ın "Böcek oğlun ne yaptı?" diye sorduğu, annesinin ise "Benim oğlum böcek değil. Soruna cevap vermeyeceğim" dediği görülüyor. Milletvekili Hazan'ın bunun üzerine Filistinli annenin oğluna hakaret içeren sözler söylediği, annenin ise milletvekiline karşılık verdiği duyuluyor.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ SİZİN HEPİNİZDEN DAHA ÜSTÜN"

Filistinli annenin kendisine karşılık vermesi üzerine görüntülerde Hazan'ın, "Ben milletvekiliyim" dediği, annenin ise "İster milletvekili ol ister Netanyahu ol. Bizim çocuklarımız sizin hepinizden daha üstün" ifadeleri yer alıyor.

Hazan, olayla ilgili daha sonra İsrail radyosunda yer alan açıklamasında, "Filistinlilere, Gazze'de 2014'ten bu yana alıkonulan İsrail askerlerinin yeri öğrenilmeden İsrail hapishanelerindeki çocuklarını ziyaret edemeyecekleri mesajını vermek istediğini" belirtti.

HAMAS'TAN HAZAN'A TEPKİ

Öte yandan Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Hazan'ın yaptıklarına tepki göstererek, "Knesset milletvekilinin yaptıkları eşkıyalıktır. Barbarlıktır" ifadelerini kullandı.

Kasım, açıklamasında "Knesset üyesinin, tutuklu ailelerine saldırısı işgalcilerin ve liderlerinin, davranışlarındaki sadizmin bir göstergesi" ifadelerine yer verdi.

ULUSLARARASI KIZILHAÇ KOMİTESİ'NDE AÇIKLAMA

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan açıklamada da "Ailelerin, cezaevlerindeki yakınlarını hiçbir müdahaleye maruz kalmadan güven içinde ziyaret etme hakkı vardır" denildi.