İşte Bitcoin üretmek için en hesaplı ülke

İşte Bitcoin üretmek için en hesaplı ülke

Son dönemde kripto para piyasasında yaşanan artışlara bağlı olarak kripto para madenciliği de artıyor. Kripto para piyasasının belirleyicisi konumunda ise Bitcoin bulunuyor. Bitcoin üretmenin maliyeti ise ülkelere göre değişiyor. 1 Bitcoin üretmenin maliyeti Venezuela'da 531 dolar iken, Güney Kore'de bu rakam 26 bin 170 doları buluyor. Yani Venezuela'da yaklaşık 2 bin lira harcayarak 1 Bitcoin üretebilirsiniz. 1 Bitcoin'in değeri de 10 bin 631 dolar. Yani yaklaşık 40 bin 500 TL.

Günümüzde kripto para madenciliği yapmak için çok güçlü bilgisayarlar gerekiyor. Bu bilgisayarların çalışması da elektrik faturanızın aynı oranda artması anlamına geliyor. Kripto para madencileri daha ucuz enerjiden yararlanmak için dünyayı dolaşıyor.

marketwatch.com’un haberine göre geçen Aralık ayında 20 bin dolara çıkarak zirveye ulaşan Bitcoin’e olan ilgi, dijital madencilerin ve madencilik operasyonlarının ortaya çıkmasına yol açtı. Bu nedenle son zamanlarda madenciler, nispeten ılımlı iklim ve hidroelektrik bolluğu ile bilinen İzlanda’ya akın etti.

Peki Bitcoin üretmek için en uygun ülke hangisi?

Elite Fixtures tarafından yapılan araştırmaya göre Bitcoin mağdenciliğinin maliyeti 531 dolar (Venezuela) ile 26 bin 170 (Güney Kore) dolar arasında değişiyor. İşte 1 bitcoin üretmenin ülkelere göre maliyeti: