Tavuskuşuyla uçağa binmek istedi

Tavuskuşuyla uçağa binmek istedi

ABD'de bugün eşi benzerine rastlanmamış bir olay yaşandı. New Yorklu sanatçı Ventiko, yolcu uçağına tavuskuşuyla binmek istedi. Fakat görevlileri ikna edemeyen Ventiko, "O benim psikolojik duygusal destek kuşum. Binmek zoruda" diyerek ortalığı birbirine kattı.

Havacılık kanunlarına göre ABD’de ihtiyacı olanlara evcil hayvanları eşlik edebiliyor. Genellikle görme sorunu yaşayan kişilere rehber köpekler eşlik ederken bugün ilginç bir olay yaşandı. İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail’de yer alan haberde, Brooklyn’de yaşayan sanatçı Ventiko’nun ilginç girişimi yer aldı.

Newark’tan Los Angeles’a gidecek uçakta ‘duygusal destek tavuskuşu’ olarak tanımladığı Dexter isimli tavuskuşunu yanında getiren Ventiko’ya yetkililer yasak getirdi. Genç kadının uçağa bu boyutlarda bir tavuskuşuyla binmesinin imkansız olduğunu söyleyen Ventiko, “Bu kuşu uçağa alma hakkım var çünkü Dexter benim duygusal destek hayvanım” dedi.
Bir bilet daha alarak Dexter’la yolculuk yapmak isteyen Ventiko’ya yine olumsuz yanıt verilince, Ventiko seyahatini iptal etti. Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, “Bahsi geçen hayvan hem boyut hem de ağırlık olarak sınırlamaların üstündeydi. Dolayısıyla bu hayvanı taşımayı reddettik” ifadesi kullanıldı.