İtalya'dan 7 adet savaş gemisi satın alıyor!

İtalya'dan 7 adet savaş gemisi satın alıyor!

Yedi adet savaş gemisi satın almak için Katar, İtalya ile 5 milyar avroluk anlaşma yaptı.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano ile, Katar ve dört Arap ülkesi arasındaki krizin çözümü adına yapılan görüşmelerin ardından Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenledi.

"Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri'yle 7 savaş gemisinin alımı için yapılan anlaşmanın tamamlandığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum," diyen Al Thani, "İki ülke arasındaki askeri işbirliği kapsamında İtalya'yla anlaştıklarını" ifade etti. Anlaşmanın 5 milyar avroluk olduğunu söyleyen Al Thani, ilgili şirketleri açıklamadı ve başka bilgi vermedi.

Geçen yıl Haziran ayında, İtalyan devlet şirketi Fincantieri 4 milyar avroluk bir anlaşmayla, Katar için gemi inşa etmeyi kabul ettiklerini açıklamıştı.

Fincantieri şirketinin o zaman yaptığı açıklamada, Katar'a 4 korvet savaş gemisi, 2 destek gemisi ve 1 amfibi çıkarma gemisi satılacağı, teslimatın ardından 15 yıl destek hizmeti verileceği bildirilmişti. Mevcut anlaşmanın, bu anlaşmasının geliştirilmiş hali olduğu ifade ediliyor.

Silah sistemleri dahil tamamı İtalya'da inşa edilecek olan gemilerin yapımı, 2018'de başlayacak.