İtalya elendi, IKEA’ya boykot başladı

İtalya elendi, IKEA’ya boykot başladı

İtalya'nın İsveç'e elenerek Dünya Kupası'na katılamaması ünlü mobilya mağazası IKEA'yı vurdu.

Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’na katılmak için İsveç engelini aşması gereken İtalya, deplasmanda 1-0 kaybettiği rakibi ile sahasında 0-0 berabere kalarak tam 60 yıl sonra dev organizasyona katılmaktan mahrum kaldı. Ülkede gündeme oturan ve İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Ventura’nın kovulmasına neden olan tarihi sonuç sonrası İsveç’in dünyaca ünlü mobilya mağazası IKEA esprili bir reklam yayınladı.

Yeni ürünlerini tanıtan mobilya mağazası, koltuk kataloğuna “Ventura, bizim yüzümüzden koltuğunu kaybettiği için üzgünüz. Ona hemen yenisini verebiliriz” yazdı. IKEA’ya bu espri nedeniyle boykot uygulama kararı alan İtalyanlar, sosyal medyada kampanya başlattı. İtalyan taraftarlar, bu mağazalardan alışveriş yapılmamasını istedi. #boicottaikea hastag’i kısa sürede Twitter’da trend topic haline geldi. 

BU İLK DEĞİL

İlginçtir ki İsveç’in kazandığı her büyük zaferden sonra IKEA günah keçisi ilan ediliyor. Daha önce de Amerikalılar, Rio Olimpiyat Oyunları’nda kadın futbol takımları İsveç’e elenince H&M ve IKEA’yı boykot kararı almışlardı.