İtirafçı oldu, suçunu itiraf etti: Trump'a ağır darbe

İtirafçı oldu, suçunu itiraf etti: Trump'a ağır darbe

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski kampanya müdürü Paul Manafort, Özel Savcı Mueller'le anlaşmaya vardı ve itirafçı oldu. Özel savcı Robert Mueller, seçimlerde Rusya'nın etkisi olup olmadığını araştırıyordu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya müdürü Paul Manafort, Özel Savcı Mueller'le anlaşmaya vardı ve itirafçı oldu. Adli yetkililer Manafort'un, ABD'ye karşı komplo kurmak ve adaleti engellemek suçlarını itiraf ettiğini ifade ediyor.

Böylece ara seçimlere 2 ay kala Trump yönetimine büyük bir darbe vurulmuş oldu. ABD Başkanı'nın bu son dakika gelişmesine nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.

18 SUÇLAMADAN 8'İNDEN SUÇLU BULUNMUŞTU

Trump'ın 2016'daki ABD Başkanlık Seçimleri öncesindeki kampanyada vergi kaçırma iddiaları ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor. Trump'ın kampanya direktörü Paul Manafort'un davasında Manafort, 18 suçlamadan 8'inden suçlu bulunmuştu. Bunlardan 5'i vergi kaçırma, biri yabancı bankalardaki hesaplarını beyan edememe... Jüri üyeleri diğer 10 suçlama konusunda uzlaşamadı.

Manafort, Rus oligarkları ve Ukrayna'yla bağlantıları nedeniyle istifa etmek zorunda kalmadan önce Trump kampanyasının bir numaralı ismiydi. Paul Manafort Ukrayna'da siyasi danışman olarak 10 yıldan fazla bir süre geçirdi. Ukrayna'daki Rusya yanlısı gruplarla bağlantılı olduğu suçlamaları karşısında Ağustos 2016'da görevinden istifa etti. Bir Rus avukatın Trump'ın ekibine gizli bilgiler vermeyi vaat ettiği önemli buluşmada yer almıştı.

İKİNCİ DARBE

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen de , FBI'a teslim olup New York'taki federal savcılarla anlaşma yoluna gitmişti. Cohen vergi kaçırma ve 'mali kurumlara yalan beyanda bulunarak seçim kampanyası finansmanında usulsüzlük yapma suçlamalarını kabul etmişti.