Kadın yolcu cinayeti, 'Uber'i kapattırdı

Kadın yolcu cinayeti, 'Uber'i kapattırdı

Dünyada en çok yolcu taşıyan Çinli ulaşım firmasi Didi Chuxing, bir kadın yolcunun şoför tarafından tecavüze uğrayıp öldürülmesinden ardından, ülkenin 'Uber'ı olarak bilinen Hitch uygulamasını durdurdu.

Çinli dev turizm şirketi Didi Chuxing, internet üzerinden ulaşım hizmeti veren Hitch uygulamasındaki güvenlik eksikliklerinden dolayı böyle bir karar aldığını açıkladı.

Şirket yetkilileri pazar günü yağtığı açıklamada, “Daha önceki şikayetlerin polise zamanında bildirilmemesi, tüketici hizmetinin zafiyetlerini ortaya çıkarttı” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Hitch'in genel başkanı ile tüketici departmanı başkanının görevine son verildiği açıklandı.

Şirket, zanlının sabıkasının olmadığının fakat hakkında başka bir kadının daha önce şikayette bulunulduğunu itiraf etti.

Tutuklanan şoför suçunu itiraf etti
Cuma günü ülkenin Wenzhou kentinde yaşayan genç bir kadının, taksiye bindikten sonra kendisinden tekrar haber alınamadı. Bunun üzerine 20 yaşındaki kadının, Zhong adındaki şoför tarafından tecavüz edildiği ve öldürüldüğü öğrenildi. Suçunu itiraf eden 27 yaşındaki zanlı cumartesi sabahı tutuklandı.

Didi Chuxing ulaşım şirketinin son üç yılda bir milyardan fazla sefer yaptığı belirtiliyor.

2016 yılında Amerikan şirketi Uber ise, yetince kar yapamadığı gerekçesiyle paylarını Didi Chuxing'e satarak Çin pazarından çıkma kararı almıştı.