'Densiz, hadsiz' Vali'ye bir tepki de görev yaptığı kentten

'Densiz, hadsiz' Vali'ye bir tepki de görev yaptığı kentten

Edirne Valisi Günay Özdemir'e bir tepkide Edirne'de yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılardan geldi. Edirne İli Kars, Ardahan, Iğdır Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yaptığı açıklama ile Özdemir'e sert tepki gösterdi.

Edirne Valisi Günay Özdemir'in Kars ve Edirne halkından özür dilemesi gerektiğini belirtilen açıklmada "Kars Ardahan Iğdır Derneği ve Edirne de yaşayan Karslılar olarak, Edirnemizin 25 kasım Kurtuluş Balosunda  Vali Günay Özdemir’in Kars ve Sarıkamışlıların Vatan, Bayrak ve Atatürk sevgisini ölçmeye kalkmıştır. Bu konuşma bir Serhat Şehrinden diğer bir serhat şehirimiz olan Edirne’ye gelerek burada yaşayan bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Vali Özdemir iki serhat kent olan Kars ve Edirne halkından özür dilemelidir" ifadeleri kullanıldı.

Özdemir'in yaptığı konuşma hatırlatılarak "Edirne Belediyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından ETSO konferans salonunda düzenlenen 25 Kasım Edirne’nin kurtuluşu günü münasebeti ile verilen baloda konuşan Vali Özdemir SOLO TüRK gösterisini örnek vererek,aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını belirterek "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır” diyerek iki şehirimizin vatan sevgisini karşılaştırma yapma gibi bir hataya düşmüştür." denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 
 
BÖLGESEL AYRIMCILIK YANLIŞTIR EDİRNE VE KARS SERHATTIR VE KARDEŞTİR

Bizler Edirne’de yaşayan Karslılar olarak, Edirne’nin ve Kars’ın ne acılar çekerek bu günlere geldiğini iyi bilmekteyiz. Vali Özdemir’in Türkiye Cumhuriyetinin kurulması için binlerce şehit vermiş bu iki ilimizi karşılaştırmaya çalışması doğru degildirdir.  Sarıkamış’ta 90 bin vatan evladının yattığını bilmeyen ve Solo Türk’ün yaptığı gösteride Allahüekber Dağlarında yaptığı gösteri sırasında  “ Bizler Gökyüzünde olduğumuz sırada sizler rahat uyuyun” diyen anons yapıldığında -18 derecede binler alkışladığında siz neredeydiniz? Kars Basınına gönderdiğiniz metinde demişsiniz ki; “Sarıkamış şehitlerini anma törenlerinin 100. Yıl dönümünde yapılan Solo Türk gösterisini Devlet protokolünün yoğun katılımı ve iş yoğunluğu nedeniyle tam olarak izleyemediğimi söyledim.” Peki Sayın vali Edirne’de insanlara şirin gözükmek için o törenlerde görmediğiniz birşeyi nasıl anlattınız. Özür dilemekten kaçınmanız nedendir? 

VATAN, BAYRAK VE ATATÜRK SEVGİSİNİ SİZDEN DEĞİL TARİHİMİZDEN ÖĞRENDİK

Edirne halkı ve toplantıya katılanlara hoş görünmek adına yapmış olduğunuz açıklamalar en hafifi ile saygısızlık, bilgisizlik ve de öngörüsüzlüktür. Vali Günay Özdemir Kars’a Vali olarak atanmadan evvel belki tarih ile alakası olmadığından dolayı Kars ve Kars halkının tarih boyunca Türk bayrağı ,ülkesi, vatanı ve toprağı için yaptığı fedakarlıkları ve kahramanlıkları öğrenmemiş olabilir. Ancak iki yıl Kars’ta  bulunmuş, mülki idarenin başı olarak görev yapmış bir kamu görevlisi olarak Kars ve Karslıyı tanıyamadığınız anlaşılamaktadır. 
 
Günay Özdemir öncelikle ilimizin şanlı tarihini, Vatan sevgisi ve bayrak sevgisi ile kalpleri dolu olan halkımızı tanımasını, Sarıkamışta neler yaşanmış, Kazım Karabekir Paşa ile el ele neler yapılmış, Ermeni ve Ruslara karşı neler yapılmış bunları öğrenmesini ve ardından da Edirnemizin Bulgar zulmüne nasıl direndiğini öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Devletin en özel görevlerinden olan Valilik makamına verdikleri ile bu makamdan aldıkları arasındaki farkı görerek  Karslılar ve Edirnelilerden  derhal özür dilemesini bekliyoruz.