Kaliforniya'da acil durum!

Kaliforniya'da acil durum!

Kaliforniya'daki 3 bölgede acil durum ilan edildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde devam eden orman yangınları binlerce itfaiyecinin müdahalesine rağmen daha da büyümeye devam ediyor.

Eyalet genelinde 8 büyük yangın devam ederken görevliler, sık sık yön değiştiren rüzgarlar ve kuraklığın Carr'daki yangını büyüttüğünü söyledi. Carr'daki yangın, eyalet genelinde devam eden orman yangınlarından en büyüğü. Eyaletin kuzeyinde bulunan Shasta Bölgesi'ndeki yangın ise şu ana dek iki çocuk ve büyükanneleri de dahil altı kişinin ölümüne yol açtı.

'YANGIN HORTUMLARIYLA KARŞILAŞIYORUZ'

Geçen Perşembe günü alevlerle mücadele eden iki itfaiyeci öldü. Ferguson'daki yangını söndürmeye çalışan bir itfaiyeci de dün hayatını kaybetti. Cuma gecesi büyüklüğü iki katına çıkan Carr'daki yangının sadece yüzde 5'inin kontrol altına alınabildiği ve şu ana dek 194 kilometrekarelik bir alanı tahrip eden alevlerin 500'den fazla yapıyı da yaktığı kaydedildi.

Geçen Pazartesi günü başlayan yangın, perşembe günü Sacramento Nehri'ni aştı ve bir yangın fırtınasına dönüştü. California Orman ve Yangın Koruma Kurumu Başkanı Ken Pimlott gazetecilere yaptığı açıklamada "Yangın hortumlarıyla karşılaşıyoruz, kelimenin tam anlamıyla kasırga diye tanımlanabilir." dedi.

3 BÖLGEDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

BBC'de yer alan habere göre Shasta Bölgesi'nden toplam 38 bin kişi tahliye edilirken, Shasta dahil üç bölgede acil durum ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump da bölgeye federal yardım yapılmasına onay verdi. Şu anda eyalet genelinde 12 bin itfaiyeci alevlerle mücadele ediyor.