Kanada, Trump’ın dedesinin işlettiği genelevi restore edecek

Kanada, Trump’ın dedesinin işlettiği genelevi restore edecek

Kanada, doğal ve tarihi mekanlardan sorumlu devlet dairesi ile bölgedeki yerel Kızılderili kabilesi, “Trump imparatorluğunun başladığı yer” diye andıkları genelevi açmaya karar verdi.

19’ncu yüzyılın sonunda Kanada’ya dönük ‘altına hücum’ başladığında British Columbia bölgesindeki Bennett şehrine gelenlerden biri de, Almanya’dan göç ettiğinden beri 12 yıldır New York Manhattan’da berberlik yapan Friedrich Trump adlı bir Almandı.

1897’den itibaren kasabaya akın eden göçmenler dağlarda nehirlerde umutsuzca altın ararken, Friedrich Trump altın aramak yerine daha garanti bir iş yapmayı tercih etti.

The Arctic adlı bir eğlence, genelev kompleksi kurdu.

Kasabaya akın eden 100 bin kişinin alkole ve genelev kadınlarına harcadığı para, Trump ailesinin ilk servetini oluşturdu, Friedrich Trump buradan kazandığı para ile ABD’de emlakçılığa başladı. Bu iş ve servet ise önce oğluna ondan sonra ise 2016’da ABD başkanı seçilecek torunu Donald Trump’a geçti.

Amerika Bülteni’nin haberine göre ise Kanada, doğal ve tarihi mekanlardan sorumlu devlet dairesi ile bölgedeki yerel Kızılderili kabilesi, “Trump imparatorluğunun başladığı yer” diye andıkları bu genelevi, kalan kalıntılarından yeniden restore edip ziyarete açmaya karar verdi. Macleans dergisinin haberine göre hazırlanan proje ile eski haline yakın tarzda yeniden inşa edilme çalışmaları da başladı. Çalışmalar bittikten sonra Trump genelevi, turistik ziyaretler için açılacak.