Kasaplar hükümetten 'vegan terörizmine' karşı koruma istedi

Kasaplar hükümetten 'vegan terörizmine' karşı koruma istedi

Fransız kasaplar, ülkedeki kasap ve şarküterilere yönelik 'vegan terörizm' karşısında hükümetten yardım istedi. İçişleri Bakanı'na sosyal medyadan mektup yazan Fransız Kasap ve Şarkütericiler Konfederasyonu (CFBCT) Başkanı, birkaç aydır kasap ve şarküterilere yapılan saldırılar konusunda yardım istedi.

Fransız Kasap ve Şarkütericiler Konfederasyonu (CFBCT) Başkanı Jean-François Guihard, İçişleri Bakanı Gerard Collomb'a bir açık mektup yazarak ülkedeki kasap ve şarkütelere yönelik 'vegan terörizmi' konusunda yardım istedi.

'NÜFUSUN BİR KISMININ GERİ KALAN ÇOĞUNLUĞA KENDİ YAŞAM TARZI VE İDEOLOJİSİNİ DAYATMAYI İSTEMESİ BİZİ DERİNDEN SARSTI'

Guihard, Facebook'tan yayımladığı mektubunda  "Birkaç aydır ülkemizdeki 18.000 kasap esnafı, vegan yaşam tarzının medyaya yansımasının sonuçlarından endişeli. Yurttaşlarımızın gıda tercihlerine saygılıyız ancak nüfusun bir kısmının kendi yaşam tarzı ve ideolojisini geri kalan çoğunluğa dayatmak istemesi bizi derinden sarstı" ifadelerini kullandı.

Birkaç aydır ülke genelindeki şarküteri ve kasap dükkanlarına 'yapay kan' ve taşla saldırılar gerçekleştiğini, ülkenin güneyindeki Trebes'teki bir saldırıda bir kasabın öldürülmesi sonrası Facebook'ta 'Bir katilin, bir terörist tarafından öldürülmesinden üzüldünüz mü? Ben üzülmedim. Adalet sağlandı" diye yazan bir kadının ceza aldığını ve son olarak bir başka aktivistin de radyoda dükkanların camlarının kırılmasını 'halk kanunu' olarak adlandırdığını anlatan Guihard, İçişleri Bakanı'na bu eylemlere karşı ne gibi önlemler alacağını sordu.

'BİR ÇEŞİT TERÖRİZMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

Guihard'a göre bu saldırıların 'bir çeşit terörizm' sayılması gerekiyor. 
"Kasaplara ve tüm endüstriye yönelik bu saldırılar bir çeşit terörizmden başka bir şey değil. Çünkü bazı kişiler ve örgütlerin yaymak istediği terörün tek bir amacı var: Fransız kültürünün, kasapların, hayvancılıkla uğraşanların, peynir üreticilerinin ve balıkçıların bilgisine çok şey borçlu olan bütün bir kısmını yok etmek" ifadelerini kullanan Fransız yetkili mektubunu "Bir grup fanatiğin emirleri ve nefreti olmadan, sakince çalışmak istiyoruz. Huzur içinde çalışmamıza ve Fransızların istediklerini yemesine izin verdiğiniz için teşekkürler!" sözleriyle sonlandırdı.