Kayıp asker 40 yıl sonra ortaya çıktı!

Kayıp asker 40 yıl sonra ortaya çıktı!

ABD polisi, Florida’da 1977 yılında Kuzey Dakota’daki Minot Hava Üssü’ndeki askerlik görevi sırasında ortadan kaybolan ve o zamandan beri bulunamayan havacı Jeffrey Michels’i yakaladı. 40 yıl sonra bulunan 64 yaşındaki Michels’in soyadını değiştirdiği ve Florida’da ailesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Kuzey Dakota’daki Minot Hava Üssü’ndeki görev yerinde 6 Temmuz 1977’da kaybolan havacı Jeffrey Michels’tan o zamandan beri haber alınamamıştı. Kayıp askerleri bulmaya yönelik soruşturma grubu, yaptığı araştırmalar neticesinde Michels’in izini Florida’da buldu.

Polis kayıtlarına göre, soyadını Jeffrey Lantz olarak değiştirdiği öğrenilen 64 yaşındaki Michels, ailesi ve çocuklarıyla birlikte yaşıyordu.

Lantz soyadını 1988 yılında Atlantik Gelişim Kurumu isimli bir iş yeri açmak için aldığı saptanan Michels’in sahte kimliğiyle Sanford’da bir ev de aldığı öğrenildi.

Tutuklanıp yeniden ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde askere alınan Michels, asker kaçaklığı suçundan 5 yıla kadar hapis cezası alabilir.