Kerç Boğazı'nda gemiler alev aldı: Aralarında Türklerin de olduğu 10 kişi hayatını kaybetti

Kerç Boğazı'nda gemiler alev aldı: Aralarında Türklerin de olduğu 10 kişi hayatını kaybetti

Rusya, Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldığını, gemilerin mürettebatında Türklerin de bulunduğunu açıkladı.

Kerç Boğazının Rusya kıyısında yaşanan patlamaların ardından 2 gemi elev alıp yanmaya başladı. Aralarında Türklerin de bulunduğu belirtilen mürettebat denize atlayarak canını kurtarmaya çalışırken, olayda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Akşam saatlerinde Kerç Boğazı’ndan hareket eden ve Tanzanya bayraklı oldukları ifade edilen ’Kandiy’ ve ’Maestro’ isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı olayda gemilerden biri tamamen alev topuna dönüşürken, mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi. Her iki gemiden denize atlayan mürettebatın kurtarılması ve gemilerdeki yangınların söndürülmesi için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

31 KİŞİLİK MÜRETTEBATTAN 10 ÖLÜ VAR
Rus yetkililerden yapılan açıklamada 2 gemide yer alan 31 kişilik mürettebattan 10’u hayatını kaybetti. 

Devam eden kurtarma çalışmaları kapsamında ise, yangın sonucu denize atlamak zorunda kalan gemi mürettebatından şimdiye kadar 14 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

16'SI TÜRK...
“Kandiy” isimli gemide 17 kişinin bulunduğu; bunlardan 9’unun Türk vatandaşı ve 8’inin Hindistan vatandaşı olduğu, “Maestro” gemisinde ise 7’si Türk ve 7’si Hindistan uyruklu olmak üzere 14 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Novorossiysk Koordinasyon Merkezi de, olay yerine 10 kurtarma gemisi ile çok sayıda arama kurtarma personelinin gönderildiğini açıkladı.

AKP SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kazaya ilişkin şunları söyledi: 

“Kerç Boğazı’nda iki gemi alev almış. Gemicilik dairemiz irtibat halinde. Gemilerin sahiplerinin Türk olma ihtimali var. Bir gemide patlama olmuş, diğeri de bundan etkilenmiş. 31 mürettebatın 16’sı Türk. Rusya 10 tane arama kurtarma botunu buraya göndermiş. Birimlerimiz koordinasyon halinde.”