Kim Jong Un: Artık ABD'ye saldırabiliriz

Kim Jong Un: Artık ABD'ye saldırabiliriz

Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, dünkü orta menzilli balistik füzenin fırlatma denemesinden sonra ülkesinin artık Pasifik Okyanusu'ndaki ABD topraklarına saldırma kabiliyetlerinin olduğunu söyledi.

Güney Kore ve ABD’den askeri yetkililer, Kuzey Kore’nin Çarşamba günü Musudan adlı iki orta menzilli balistik füze fırlatma denemesinde bulunduğunu bildirdi. İki denemeden ilki başarısız olarak nitelendi. Reuters’ın haberine göre yetkililer fırlatılan ikinci füzenin Japonya istikametinde yüksek irtifaya ulaştığını ve 400 kilometre ilerledikten sonra denize düştüğünü belirtti.
Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, fırlatma denemesinin komşu ülkelerin güvenliğini tehlikeye atmadan başarılı olduğunu belirtti. Haberde Kim’in, “Amerikalıların Pasifik Okyanusu’ndaki etkinlik alanının tümüne fiilen saldırabilme gücümüz var” sözleri yer aldı.


Mobil fırlatıcıdan ateşlenen füzenin tasarlanan menzili 3 bin kilometrenin üzerinde bulunuyor. Bu da füzenin Japonya’nın tamamına ve ABD toprağı olan Guam adasına ulaşabileceği anlamına geliyor.
Kuzey Kore ile Güney Kore 1950-53 arasındaki savaş barış anlaşması değil de ateşkesle sona erdiğinden teknik olarak hâlâ savaştalar. Kuzey Kore düzenli olarak Japonya, Güney Kore ve Güney Kore'nin ana müttefiki ABD’yi yok etmekle tehdit ediyor.