Binali Yıldırım 'krallığı' kabul etmedi

Binali Yıldırım 'krallığı' kabul etmedi

Başbakan Binali Yıldırım AKP Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında AKP'li gençlerin 'yolların kralı' sloganına karşı çıktı. Yıldırım, 'Yok yok ne kralı, ancak yolların mimarı diyebilirsiniz' dedi. Yıldırım, Varna'daki AB zirvesine ilişkin, "Zirvede AB’nin Türkiye’ye hakkaniyetli bir yaklaşım sergileyeceğine dair bir işaret göremedik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu. Yıldırım, Varna'daki AB zirvesine ilişkin, "Zirvede AB’nin Türkiye’ye hakkaniyetli bir yaklaşım sergileyeceğine dair bir işaret göremedik" dedi. 

İşte Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu sene içinde Şırnak, Hakkari ve Artvin’i de doğalgaz ile buluşturuyoruz. Böylece doğalgaz gitmeyen ilimiz kalmamış olacak. Geçen hafta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun günüydü. Daha yeşil bir Türkiye’yi nasıl inşa ederiz temasıyla bir kampanya yapıldı. 23 milyon aileye Cumhurbaşkanımız içinde bir karaçam tohumunun da bulunduğu mektup gönderdi.

AK Parti teşkilatında metal yorgunluğu filan yok, dimdik ayakta, heyecan dorukta. Dün de sayın Cumhurbaşkanımız, AB Komisyonu Başkanı, AB Konseyi Başkanı ve birliğin dönem başkanı Bulgaristan Başbakanı ile bir toplantıda bir araya geldi. Bu toplantıda gündemdeki bütün konular enine boyuna ele alındı. AB tam üyelik müzakerelerine başladığımız 2005’ten bu yana yaşanan tıkanıklıklar, krizler, yerine getirilmeyen sözler Varna’da bir kez daha masaya kondu. Türkiye’nin AB karnesi tüm taahhütlerin yerine getirildiği, sadece AB tarafından kaynaklanan sıkıntılar ve siyasi engellemelerle beklemeye alınan hususlardan oluşuyor. AB’nin karnesi en başından beri ciddi kırıklarla doludur. Yunanistan’la eş zamanlı olarak başlayan tam üyelik serüvenimiz bir süre sonra bilinçli olarak ayrıştırılmıştı. 1996 yılında Gümrük Birliği süreci başladı. Türkiye ekonomisinin küresel rekabet gücünün gelişmesine önemli sayılabilecek katkı sağlayan Gümrük Birliği’nden esasen AB ülkeleri bizden daha az fayda görmemiştir.

AB meselesine çok önem verdik ve tam üyelik müzakerelerinin bir an önce başlaması için adımları süratle attık. Sayın Cumhurbaşkanımız daha Başbakan değilken bütün Avrupa başkentlerini dolaşarak bütün samimi düşüncelerimizi onlarla paylaştı.